DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Nico Rosberg is a FoS sztárvendége lesz

A 2016-os F1-es világbajnok is ott lesz július másodikán az idei Festival of Speed rendezvény sztárvendégeként.

A 2016-ban Formula-1-es világbajnokká koronázott, majd néhány nap múlva visszavonulását bejelentő Nico Rosberg a Mercedes 2014-es F1-es autójával tart majd bemutatót július másodikán a goodwoodi Festival of Speed (FoS) keretein belül - erre egy szűk kétkilométeres pályát jelölnek ki a rendezők. A dolog pikantériája, hogy egy nappal korábban éppen Rosberg utódja, a finn Valtteri Bottas teszi tiszteletét és ül be ugyanabba az autóba.

rosberg-fos



Az eseményen jó pár történelmi Formula-1-es autót is megcsodálhatnak az érdeklődők, ott lesz például több, mint húsz Ferrari, de modern gépekből sem lesz hiány - a Mercedesek mellett McLarent, Renault-t és Williamst is találhatunk majd. A Renault F1-es csapatának negyvenedik évfordulója alkalmából ott lesz a helyszínen Jolyon Palmer és Szergej Szirotkin is.

A Williams sztárvendége két világbajnok, Alan Jones és Damon Hill lesz, az eseményen összesen több, mint hatvan Formula-1-es autót láthatunk hét évtizedből - idén is hatalmas rendezvényre számíthatunk június 29-e és július 2-a között Goodwoodban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: