DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Színkavalkád a Le Mans-i éjszakában

Láttátok már az éjszaka is fényes színekben pompázó Corvette-et? Óriási ötlet, nagyon feldobja majd a 24 órás verseny éjszakai szakaszát. Igaz, a festés nappal sem éppen gyenge. Vajon ötletet kap a többi istálló is jövőre?

Minden bizonnyal a legjobb versenyautó festésének díjára esélyes autót hozott össze a Larbre Competition GT csapata a Le Mans-i 24 órás versenyre. A francia tervező, Ramzi Adek remekműve az autó designja, amit a 2017-es eseményre tervezett az 50-es rajtszámú Corvette-re.



Szenzációs látványt nyújt sötétben a Corvette

A versenyautó a GTE Amatőr kategóriában indul majd, pilótái pedig Fernando Rees, Romain Brandela és Christian Philippon. Biztosan nem lesz fényesebben ragyogó autó az éjszakai etapok során, mint ez, már most szurkoljunk, hogy nehogy kiessen este 11 óra előtt a csapat, mert ezt egészen biztos, hogy mindenki látni szeretné éjjeli fényviszonyok között. Az istálló saját közleménye szerint „Természetes, hogy az autók festése általában csak nappali fénynél néz ki jól, amikor láthatjuk is őket. Most elérkezett az idő, hogy ezt az autót éjjel is jól lássuk, mivel koromsötétben is ragyogni fog” – így a csapat véleménye saját versenyautójáról.

Szinte az a furcsa, hogy ezt eddig senki nem alkalmazta

Valóban ez a legkirályabb festés, amit valaha is láttunk a Le Mans-on? Mindenki döntse el saját maga, de ez a csapat biztosan az egyik színfoltja lesz az idei 24 órásnak, még ha nem is az eredményeivel fog kitűnni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: