DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mennyit keresnek a legjobban fizetett F1-esek?

A Forbes közzétette a világ legjobban fizetett sportolóinak listáját, melyen három F1-es pilóta található - mutatjuk, ki mennyit rakott zsebre az elmúlt három évben.

Nemrég mi is írtunk róla, hogy az ESPN amerikai sportmédia-vállalat összeállította a világ legnépszerűbb sportolóinak listját egy bizonyos algoritmus alapján, a Forbes névsorában szereplő számokkal azonban semmi sem vetekedhet. A lista megmutatja, melyik sportoló mennyi pénzt keresett az elmúlt egy év során, mely a klubtól-csapattól kapott, valamint a szponzori megjelenésekért járó összegből tevődik össze.



Az élen a Real Madrid hétvégén Bajnokok Ligáját nyert focistája, Cristiano Ronaldo áll, 93 millió dollárral (58 millió fizetés/pénzdíj + 35 millió szponzorpénz) – érdekes, hogy a mögötte következő LeBron James, a Clevelans Cavaliers kosarasa „csak” 31,2 millió dollárt kapott csapatától, reklámszerződései révén viszont plusz 55 millió dollárra rúgnak bevételei. Ennél is többet tett zsebre támogatóitól Roger Federer, egészen pontosan 58 millió dollárt.

No de hol állnak az F1-esek? Lewis Hamilton kereste a legtöbbet közülük, ami a lista 10. helyére volt elég, 38+8 millió dollárral. A Forbes szerint Sebastian Vettel (14. hely) fizetése ugyanakkora volt, a szponzoroktól azonban 500 ezer dollárt kapott, a 20. helyre rangsorolt Fernando Alonso keresete 34+2 millió dollárból tevődik össze. A százas listán még két autóversenyző szerepel: a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson a 93. helyen áll 16,8+5 millió, míg az év végén visszavonuló Dale Earnhardt Jr. a századik, 13,5+8 millió dollárral.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: