DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Raikkönen lengyel kalandja

Pünkösd vasárnap került megrendezésre Varsóban a Shell V-Power Show, melyen bemutatták az új, DYNAFLEX technológiával továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagot. Az eseményre sztárvendéget is hívtak a lengyelek, a 2007-es Formula-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen személyében.

Az egész napos rendezvény délelőtt 10 órakor vette kezdetét, melynek a Nemzeti Stadion (lengyelül: Stadion Narodowy) melletti terület adott otthont. Látnivalókban nem volt hiány, így például a résztvevők egy felépített kis tribünről kerékpáros bemutatót tekinthettek meg, kipróbálhatták a versenyszimulátort, megcsodálhatták a kiállított Formula-1-es Ferrarit, valamint az utcai Ferrarikat, továbbá kivetítőn keresztül végigkövethették, ahogy a sztárvendég Kimi Raikkönen megérkezik egy közeli Shell töltőállomásra. Köszöntése után új üzemanyaggal megtankolt egy Ferrari 488 Spider sportautót, mellyel elindult a bemutató helyszínére, ahol már nagyon sokan várták. Kicsik és nagyok is megtalálhatták a számukra megfelelő elfoglaltságot, sokan családostul érkeztek. Az időjárás szerencsére kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, napsütéses időjárás fogadta a kilátogató érdeklődőket.

A Show legjobban várt momentuma kétségkívül a sztárvendég, Kimi Raikkönen szereplése volt. A Golden Circle-nek elnevezett részen sok rajongó és érdeklődő gyűlt össze, hogy megtekinthessék Raikkönen bevonulását, aki egy csodaszép kék utcai Ferrarival érkezett. Megérkezése után a nagyszínpadra invitálták, ahol a műsorvezető rövid interjút készített vele, többek között a Shell és a Ferrari közötti szoros együttműködésről is kérdezték. Szervezett autogramosztás kimondottan nem volt, de azért így is jó páran hozzá juthattak a világbajnok pilóta aláírásához. Kimi ezután meglátogatta a Shell mobil laboratóriumot is, ahonnan útját a VIP sátorhoz folytatta, ahol várták már őt a vendégek. Innen kerültek ki azok a szerencsések, akik Kimi mellé beülve élménykört tehettek meg a Scuderia Ferrari pilótájával. Valószínűleg felejthetetlen élményben volt részük, az autóból mindenki arcára fagyott mosollyal szállt ki. Az élménykörök megtétele után Kimit még visszainvitálták a nagyszínpadra, egy rövid kérdezz-felelek-re.

A világbajnok pár órát töltött az eseményen, távozása után a látogatók élvezhették tovább az esemény nyújtotta bemutatókat és szórakozási lehetőségeket, de akár a Shell ClubSmart programjáról is megtudhattak részleteket.

A sajtó részére a meghívott Shell szakemberek egy sajtótájékoztató keretében bemutatták az új, DYNAFLEX technológiával továbbfejlesztett üzemanyagokat, elmondták a legfontosabb tudnivalókat valamint kitértek a Ferrarival való szoros együttműködésükre is.

Az új DYNAFLEX technológia ezentúl minden Shell üzemanyagtípusban megtalálható. Vagyis mostantól nem csak a V-Power üzemanyagok, hanem a FuelSave benzin és dízel üzemanyagot használók is érezhetik a modern technológia előnyeit. Azért hozták létre, hogy segítse a korszerű motorok legfontosabb alkatrészeinek tisztítását és védelmét. Az új üzemanyag-technológia olyan kulcsfontosságú alkatrészekre irányul, amelyek a motor hatékonyságát és teljesítményét befolyásolják. Segítséget nyújthatnak az üzemanyag-ellátó rendszer fontosabb alkatrészeinek tisztán tartásában, a teljesítményt csökkentő lerakódások eltávolításában, továbbá a nehezen kenhető motoralkatrészek közötti súrlódás csökkentésében, ezáltal is hozzájárulva a motor hatékonyabb működéséhez.

A Shell leghosszabb és leghíresebb, jelenleg is fennálló partneri kapcsolata a Ferrarihoz köthető, amely mind a versenypályákra, mind pedig a közúti járművekre is kiterjed.

A Scuderia Ferrari által használt üzemanyag összetevői 99 %-ban ugyanolyan típusú komponensekből állnak, mint a Shell töltőállomásokon elérhető, közútra készült Shell V-Power Racing 100 üzemanyag. A Shell V-Power az egyetlen üzemanyag, amelyet a Ferrari együttműködésével fejlesztettek ki, és amelyet a márka ajánlott.

Az újgenerációs üzemanyagok forgalmazása hazánkban június 5.-től kezdődött meg, az ehhez tartozó reklámkampány is már fut a médiában.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: