DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Híres F1-es pilóták nagyon fiatalon

Láttad már az apró Jenson Buttont, Lewis Hamiltont, Nico Rosberget és Sebastian Vettelt? Óriási felvételek a később nagy versenyzővé váló pilóták gyerekkorából.

Jenson Button édesapjával járt a gokartversenyeire, John haláláig ez a szokásuk később sem változott, Buttont mindig elkísérte édesapja a Formula-1-es futamokra is. A fiatal brit mellett nem kis nevek versenyeztek már akkor sem, Dan Wheldon, vagy éppen Justin Wilson, akik szintén aránylag sokra vitték. A sors iróniája, hogy sem Wheldon, sem Wilson nincs már időközben az élők sorában. A felvétel 1989-ben készült, de hihetetlen, hogy mennyire felismerhetők Jenson későbbi arcmimikái.

 

Tízes évei közepén járt Lewis Hamilton és akkor még nagy barátja, Nico Rosberg is, amikor 2000-ben egy Kart Világkupán összecsaptak. Hamilton egyébként óriási versenyzéssel a hatodik helyről indulva jön fel az első helyre. Találhatunk még később híressé vált pilótákat a sorban, például José-Maria Lopezt, Mike Conwayt, Bruno Spenglert, Loic Duvalt, vagy Robert Kubicát.

Szintén 2000-ben járunk, amikor az akkor 11 éves Sebastian Vettel egy kerpeni gokartversenyen páholja el a mezőnyt, köztük korban jóval idősebb versenyzőkkel. Kerpen egyébként az F1-es legenda, Michael Schumacher szülőfaluja is, Vettel pedig később Schumi nagyon jó barátja lett, a hétszeres világbajnok három éves visszatérése miatt pedig még egymás ellen is versenyezhettek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: