DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton: A londoni terrortámadás sokkolt

A szombat késő este történt újabb londoni terrortámadás a Formula-1-es sztárokat is megrázta. Lewis Hamilton és Nico Rosberg is reagált a Twitteren.

Egyelőre nem világos, ki áll a legújabb, Angliában elkövetett terrortámadás mögött, amit szombat este hajtottak végre. Egyelőre csak annyi biztos, hogy helyi idő szerint nagyjából 22 órakor a híres London Bridge-en az elkövetők egy járdára hajtottak fel, ahol a tömegből több embert is elgázoltak.

A teherautóval a közelben levő Borough Marketnél álltak meg, ahol kiszálltak, kést rántottak és válogatás nélkül szurkáltak össze járókelőket. Egyelőre nem vállalta a felelősséget egy terrorszervezet sem a támadásért. Az is biztos, hogy a rendőrség három elkövetőt lelőtt, akik bombákkal telerakott övet viseltek, ezekről a vizsgálat során kiderült, hogy nem valódiak. Legalább hét ember meghalt, további 48 megsebesült, de ezek még nem végleges adatok.

Hamiltont is megrázta az újabb tragédia


Lewis Hamilton a Twitteren jelezte együttérzését. „A londoni események sokkoltak engem. Minden gondolatom és imám az érintettekkel van ezekben a nehéz időkben” – írta a közösségi médiában a háromszoros világbajnok, akinek a Twitteren 4,5 millió követője van.

Korábbi csapattársa, Nico Rosberg is szót emelt az áldozatok tiszteletére. „A londoni támadás összes érintettjével vagyunk, az áldozatokra és a sérültekre gondolunk” – írta a 31 éves német világbajnoki címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: