DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kinek drukkol Vettel a BL-döntőn?

Az F1-es Monacói Nagydíj győztese megosztotta a nyilvánossággal, hogy melyik alakulatért fog szorítani a szombat esti, cardiffi Bajnokok Ligája-fináléban.

Sebastian Vettel nemrég maga is megmutatta futballtudását Torinóban, a Juventus stadionjában, egy jótékonysági mérkőzés keretein belül. Amíg ferraris csapattársa, Kimi Raikkönen varázsolt, és három gólt is szerzett, neki annyira nem jöttek össze mozdulatok – de legalább próbálkozott, többek között ollózással:

Mivel a legjobb német csapatok már a negyeddöntőben elvéreztek (a Bayern Münchent a Real Madrid, a Borussia Dortmundot pedig az AS Monaco ütötte el a továbbjutástól) a Bajnokok Ligájában, Vettel nem tud hazai gárdának drukkolni, ám ez nem jelenti azt, hogy nem szimpatizál egyik alakulattal sem, akik a cardiffi Millenium Stadionban majd egymásnak feszülnek szombat este.

A Real Madrid megismételheti tavalyi sikerét, a Juventus viszont utoljára 2003-ban szerepelt fináléban – akkor tizenegyesekkel kaptak ki az AC Milantól. A zebrák utolsó sikeréig viszont 1996-ig kell visszamennünk, amikor az Ajaxot múlták felül, szintén büntetőkkel. Olasz csapat versenyzőjeként talán nem meglepő, hogy Vettel is Massimiliano Allegri fiainak szurkol majd. „Remélem, hogy a Juventus fog nyerni” – idézte a Motorsport-Total a pilótát. „A Ferrarinál néhány srác értük szorít, én pedig nem vagyok nagy rajongója a Real Madridnak.”

Szívesen megnéznénk, ahogyan Vettel, valamint az elkötelezett Real-drukker Fernando Alonso együtt tekinti meg a BL-döntőt…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: