DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Nem erőssége Strollnak a matek

Versenyzőként megosztja a közönséget, most azonban Lance Stroll emberi oldalával foglalkozunk: kedvenc úti céljairól, sportcsapatairól és az iskoláról is beszélt.

A 18 éves kanadai újonc a crash.net oldalnak adott kötetlen interjút: a kérdések után, melyeket már ezerszer feltehettek neki – mekkora ugrás a Formula-3 és Formula-1 között, mi mindent tanul Felipe Massától és hasonlók, melyek már a könyökén jöhetnek ki – olyan témák következtek, amiket a Williams pilótája is jobban élvezett. Ne feledjük el, hogy a hivatásos versenyző mögött továbbra is egy épp nagykorú fiatal van, aki magántanulóként az iskolát is csak nemrég fejezte be.

„Sok tantárgy nehezen ment! Talán a matek volt a legkeményebb” – válaszolt arra a kérdésre, mely tárgyak okoztak problémát neki. „A matek gyilkos volt, nem a józan paraszti ésszel felfogható része, hanem az algebra, differenciál- és integrálszámítás. A tudományokkal szintén meggyűlt a bajom. De a tornában mindig jó voltam. A tornaórákat élveztem, de az iskola sosem volt nekem való. Ennek ellenére elvégeztem, amit fontos dolognak tartok.”



Stroll azok közé tartozik, akiket annak ellenére sem fáraszt az utazás, hogy ez munkájának része: szabadidejében is szeret világot járni. „Nyáron Spanyolországba, Franciaországba, Görögországba megyek, mind gyönyörűek. A barátokkal szeretek új helyekre járni, utazgatni a versenyek között. A Karib-térség is nagyszerű, de a hegyeket is szeretem, nagy síelő vagyok, szívesen tartózkodom Svájcban. Nyáron a strandot szeretem, télen pedig a hegyeket” – mondta.

Kiderült az is, szurkolóként melyik sportok mozgatják meg: „A futballban a New York Giants, hokiban pedig a Montrael Canadians a kedvencem. Minden évben megpróbálok egy meccsre eljutni, novemberben, amikor nincs szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: