DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hayden tiszteletére kiállítják motorjait

Várható volt, hogy Nicky Hayden múlt heti halála a MotoGP-re is hatással lesz. A hétvégi, Mugellóban megrendezett versenyhétvégén az amerikai motoros versenygépei közül négyet is kiállítanak a helyszínen.

A 2006-os MotoGP világbajnok múlt hétfőn hunyt el egy olaszországi kórházban azok után, hogy öt nappal korábban súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett egy biciklibaleset következtében. Hétfő este tartják egyébként az amerikai motoros temetését, amit egy amerikai Facebook oldalon élőben is közvetítenek.



Pályafutása zömét a Repsol Honda és a gyári Ducati kötelékében töltötte

A megemlékezéseket már a múlt hétvégi Superbike világbajnoki futam helyszínén, Donington Parkban elkezdték. Hayden 2016-tól versenyzett abban a sorozatban és tavaly Sepangban egy győzelmet is aratott már a Hondával. 2006-ban is Hondával (Repsol) nyerte egyetlen MotoGP világbajnoki címét Valentino Rossit legyőzve. Ezt a Hondát is kiállítják Mugellóban.

Két asparos év után a Superbike következett

Karrierje fontos állomásait igyekeznek megörökíteni, a Repsol Hondán kívül az egyik, Hayden által vezetett Ducati gyár motort is láthatjuk, amely csapatnál öt éven át versenyzett. Az utolsó két teljes MotoGP szezonját az Aspar Hondánál töltötte, azt a gépet is láthatjuk majd, valamint utolsó paripáját is, az idei Honda Superbike motorját. Hayden egy kivétellel (2007-ben, világbajnoki címvédőként) mindig az ikonikus 69-es számmal versenyzett pályafutása során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: