DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Massa már nem bízik Schumacher gyógyulásában

Túl hosszú idő telt el a síbaleset óta, ezért az F1-es legenda barátjának nehezére esik elhinni, hogy Michael Schumacher valaha újra a régi lesz. Próbál a sérülés előtti világbajnokra emlékezni.

Felipe Massa közismerten jó kapcsolatot ápolt a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel: máig mentorának tekinti a németet, akivel 2006-ban voltak csapattársak, Massának pedig Schumacher visszavonulása tette lehetővé, hogy még sok szezonon át a Ferrari és élmezőny tagja legyen. Három és fél évvel a súlyos fejsérülést okozó síbaleset után Massa kételkedik abban, hogy barátja újra teljes életet fog élni.



„Az idő csak múlik, ezért nem hinném. Azt gondolom, nagyon súlyos a helyzete. Persze reménykedem, de az idő múlásával már nehéz igazán hinni benne, hogy valaha is ugyanolyan lesz, mint volt” – mondta Massa a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

„Borzasztóan szomorú, ami vele történt. A versenyzés világában évtizedekig közvetlen életveszélyben volt, aztán jön ez a hülye baleset… Nehezen emésztem meg a történteket, nagyon szomorú vagyok, de próbálom úgy megőrizni az emlékeimben, amilyen a baleset előtt volt” – osztotta meg érzéseit a 11-szeres futamgyőztes a történtekről. Közeli ismerősként Massa olyan részletek birtokában van Schumacher állapotát illetően, melyet a család titokban tart a kívülállók elől. „Többet tudok, mint mások, de nem tisztem ezt megosztani a nyilvánossággal” – mondta a Williams versenyzője a magyar lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: