DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Fegyveresek támadtak az Indy 500 pole-pozíciósára

Órákkal azután, hogy elhódította az Indy 500 első rajtkockáját, a Ganassi versenyzőjére, Scott Dixonra, feleségére, és korábbi versenytársára, Dario Franchittire fegyveresek támadtak rá Indianapolisban.

Az Indy 500 pole-ról döntő, magyar idő szerint vasárnap késő este rendezett időmérőjén Scott Dixon hódította el az első rajtkockát a május 28-i versenyre, ám öröme nem tartott sokáig.

Négy órával a kvalifikációt követően (helyi idő szerint este 10 órakor) az új-zélandi feleségével, Emma Davies-Dixonnal, valamint korábbi csapattársával, a négyszeres IndyCar-bajnok és háromszoros Indy 500-győztes Dario Franchittvel megállt az indianapolisi 16. utcán lévő Taco Bell gyorsétteremnél egy Honda tulajdonában lévő gépjárművel, amikor fegyveresek támadtak rájuk. 



A Fox információ szerint a sértettek két fekete férfit neveztek meg elkövetőkként, akik az incidenst követően a Berwick sugárút felé menekültek el. A rendőrségnek nem sokkal később sikerült elfognia a feltételezett elkövetőeket, egy 14, és egy 15 éves fiút. 

A Ganassi sajtósa az NBC Sports-nak megerősítette a támadás tényét, az esestet azonban egyik pilóta sem kívánta kommentálni. Megtette ezt helyettük Dixon csapattársa, Tony Kanaan. "Úgy volt, hogy én is velük leszek. Brazilként hozzá vagyok szokva az ilyenekhez, de nem hittem volna, hogy ez itt is megtörténhet. Éppen a buszparkolóban (az Indianapolis Motor Speedwayen - a szerk.) voltunk, amikor úgy döntöttem, vacsorát kellene vennünk, és hogy Dixon fog elmenni érte."

"Amikor behajtottak az autós kiszolgálóhoz, a lehajtott ablakon egy férfi pisztolyt nyomott Dixon fejéhez, a tárcáját és a telefonját követelve. De ez nem volt nála, hiszen a motorhome-ban hagyta, ezért odaadta a feleségéét, a fiúk pedig elmentek" - tette hozzá Kanaan.

Chip Ganassi, Dixon csapatának tulajdonosa azt írta Twitterén, hogy éppen egy Taco Bell-szponzoráción dolgoztak, az események tükrében azonban valószínűleg ugrott a megállapodás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: