DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Bottas csak a feleségéért szokott idegeskedni

A Mercedes F1-es pilótája régóta alkot egy párt Emiliával, tavaly nyáron pedig egybe is keltek Helsinkiben - a versenyző elmondta, hogy milyen kihívásokat rejt kettejük kapcsolata.

Valtteri Bottas és Emilia Pikkarainen 2010-ben kezdett randizni egymással, és hosszú együtt töltött idő után tavaly szeptemberben házasodtak össze Helsinkiben. Nem egy átlagos párról van szó, ugyanis mindketten élsportolók: amíg Valtteri a győzelmekért küzd a Forma-1-es pályákon, addig Emilia a finn úszóválogatott tagja, mi több, ott lehetett az elmúlt két olimpián, Londonban, és Rio de Janeiróban is.



„Ez segít nekem” – nyilatkozta Bottas kedvese hivatásáról. „Néha együtt edzünk, de a mi sportunk nagyon nehéz kapcsolat szempontjából, hiszen nagyon sokat utazunk, és rengeteg időt töltünk távol az otthontól. A másiknak ezt meg kell értenie. Ahhoz, hogy sikeres légy, elköteleződésre van szükség, ő pedig pontosan ezt csinálja. A saját karrierje érdekében is sok áldozatot hozott már, tudja, hogy ez mivel, és mennyi edzéssel jár. A sikerért szenvedni kell.”

No de mi a helyzet az úszással Bottaséknál? „Jól megy nekem, hiszen remek edzőm van, és sok tippet kaptam már tőle, például a technikákkal kapcsolatban. De esélyem sincs ellene, más ligában vagyunk” – nyilatkozta a pilóta a crash.net-nek, majd hozzátette, hogy kedvesének drukkolni nehezebb, mint F1-es autót vezetni.

„Ezek a legizgalmasabb pillanatok. Soha nem vagyok ideges, amikor egy versenyre, vagy edzésre készülök, amikor viszont az ő versenyeit nézem… akkor nagyon. Mégpedig azért, mert tudom, hogy hogyan érez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: