DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Film készül Ferruccio Lamborghiniről

Amíg a közelmúltban két Enzo Ferrari-alkotásról is szóltak a híradások, állítólag egy új film van készülőben, méghozzá a Commendatore legnagyobb ellenfeléről, Ferruccio Lamborghiniről.

A Variety szórakoztatóiparra szakosodott weboldal adott hírt róla, hogy az Ambi Media Group filmet tervez forgatni az egyik legnagyobb olasz autógyártóról, Ferruccio Lamborghiniről, a főszerepre pedig nem mást, mint Antonio Banderast kérték fel. Nem ő lesz az egyetlen sztár az alkotásban, hiszen a készítők a történetbe szövik az egykori traktorgyáros rivalizálását Enzo Ferrarival, akit Alec Baldwin fog vászonra vinni.



A filmet Michael Radford fogja rendezni Bobby Moresco forgatókönyve alapján, de nem ez utóbbi jelenti a legfőbb kiindulópontot, hanem egy könyv, melyet Ferruccio fia, Tonino írt, Ferruccio Lamborghini. La storia ufficiale (A hivatalos történet) néven. Az Ambi Olaszországban tervezi forgatni az alkotás nagy részét, mely várhatóan a Lamborghini – A Legenda címet fogja viselni.

„A könyvem az egyetlen hiteles forrás édesapám életéről, a számtalan legenda és anekdota ellenére, amely az utóbbi időben róla született pár pillanatnyi hírnévért. Őszintén hiszem, hogy ez a film képes szavakba és képekbe önteni Ferruccio nagyszerű személyiségét, és széles körben ismertté válik, hogy mennyi energiával, milyen karizmával és szenvedéllyel rendelkezett” – idézte a portál Tonino Lamborghinit.

Az alkotás várhatóan Ferruccio egész életét felöleli majd a traktorgyártástól kezdve a második világháborús járművek készítésén keresztül a sportautók világáig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: