DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton: Nem vagyok playboy

Másnak két élet sem lenne elég arra, hogy annyi mindennel foglalkozzon, mint Hamilton – elmondása szerint a megismerés vágya nem megy az F1 rovására. Egy dolgot sajnál: hogy fiatalon nem tehette ugyanezt.

Unalmasnak nem mondható Lewis Hamilton versenypályán kívüli élete: a leggazdagabb brit sportoló nem sajnálja az időt olyan tevékenységekre, amiket szívesen űz, utazik, zenél, A-listás celebekkel vegyül, időnként pedig magazinok címlapján tűnik fel, mint legutóbb a Men’s Health ausztrál kiadásáén. A lapban megjelent interjúban így vélekedett életstílusáról:

„Nem hiszem, hogy egy playboy életét élem. Nem vagyok kevésbé fókuszált, mint a társaim. Nekik egyszerűen más életük van, hazamennek a verseny után, nem fényképezik le őket különböző eseményeken. Ettől függetlenül ugyanannyit edzek, mint ők, talán többet is. De mással is foglalkozok” – hangsúlyozta az interjúban Hamilton, hogy egyéb elfoglaltságai nem mennek az F1 rovására. Épp a Spanyol Nagydíj után merült fel a kérdés, vajon milyen erőnlétben van a versenyző, Barcelonában ugyanis látványosan kimerítette a futam.



„Rengeteg energiám van, jut edzésre, utazásra, közben tanulok a zenéről, divattal foglalkozom, és sokat olvasok is. Semmit sem akarok kihagyni, mindent meg akarok tapasztalni. Ha Jay-Z-vel és Pharrell-lel lehetek egy stúdióban, benne vagyok? Még szép. Szeretek a nagyság közelében lenni.”

Hamilton egy dolgot bán: hogy a Formula-1 felé vezető úton, fiatal éveiben annyit kellett küzdenie, hogy nem jutott ideje saját magára. „Van ez a sablon, amit valaki kitalált a versenyzők számára. Meg kell felelned az elvárásoknak, ez pedig marhára unalmas. Ne csinálj semmit, csak a versenyzésnek élj. Ne élvezd az életet, ne mosolyogj. Most már úgy érzem, megfosztottak a természetes jellemfejlődésemtől. Nem lóghattam a barátaimmal, minden a versenyzésről szólt, mindig komolynak kellett lennem” – fogalmazott Hamilton. Persze végső soron ennek a lemondásnak köszönheti, hogy ma Formula-1-es versenyzőként megteheti, amit akar…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: