DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Jótékonysági focimeccset rendeznek Schumacher tiszteletére

A hétszeres F1-es világbajnok és NBA-sztár honfitársa, Dirk Nowitzki nevével fémjelzett alapítványok megsegítésére több sztár részvételével rendeznek jótékonysági futballmérkőzést júliusban.

Michael Schumacher lassan három év és fél évvel súlyos síbalesetét követően szerettei és orvosai körében próbál visszatérni az életbe – legendája azonban él és virul, többek között a nemrég életre hívott, általa inspirált kezdeményezés, a Keep Fighting révén. A Motorsport információi szerint július 3-án, hétfőn jótékonysági futballmérkőzésre kerül sor Mainzban, ahol nem csak ennek a kezdeményezésnek, hanem Dirk Nowitzki NBA-sztár alapítványának is szeretnének pénzt gyűjteni a szervezők.



Az eseményen a német kosaras mellett ott lesz Schumacher 18 éves fia, a jelenleg az F3-as Európa-bajnokságon edződő Mick is. „Nagyon sokat jelent számomra, hogy ott lehetek ezen a jótékonysági eseményen. A tavalyi meccsen alig tudtam megállni a nevetést, nagyszerű érzés, hogy ilyen jótékonysági kezdeményezéseket támogatunk.”

„Ez a móka és a jó cselekedet tökéletes kombinációja számomra. Nagyon örülök neki, hogy Dirk, a többi játékos, és a nézők is így gondolják, biztos vagyok benne, hogy szórakoztató meccs lesz majd.” Schumacher mellett édesapja korábbi riválisa, Mika Hakkinen, valamint a futball-világbajnokságok gólrekordere, Miroslav Klose is jelezte részvételi szándékát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: