DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Orosz hölgyek gyűrűjében tanult új sportot Kvjat

Danyiil Kvjat érzi meg a leginkább annak a hatását, hogy az F1-es Orosz Nagydíjat Szocsiban, a 2014-es téli olimpia helyszínén rendezik, hiszen minden évben egy új sport kipróbálására veszik rá: idén a curling került sorra.

C-V7wrLW0AAMSGU



A Toro Rosso pilótája az elmúlt években volt már jégkorongos és meglátogatta a helyi bobpályát is hazai futamának felvezetéseként, idén pedig a Bolsoj-jégcsarnokban volt jelenése, ahol a három évvel ezelőtti téli játékokon az egyik legkülönösebb, de egyben rendkívül izgalmas és emberközeli sportág, a curling versenyeit rendezték.

Kvjatnak nem akármilyen tanárai voltak ezen a szerdai médiaeseményen: a márciusi női világbajnokságon ezüstérmet nyerő, és évek óta a világ élvonalába tartozó orosz curlingcsapat tagjai mutatták meg a játék alapfogásait neki és a Sky Sports vele tartó riporterének. Az orosz a kő eldobásának és a söprögetésnek a tudományát is gyakorolhatta, de mozdulatairól azért sütött, hogy először vannak a kezében ilyen sporteszközök, és hogy jobban teszi, ha kitart az autóversenyzés mellett.

18095973_854302084708130_6724872492847988736_n

Raeva, Ezekh, Kvjat, Szidorova és Fomina - az orosz hölgyek zsinórban negyedik évben szereztek érmet a curling-vb-n

Az egyébként 23. születésnapját is ezen a napon ünneplő pilóta azért láthatóan jól érezte magát curlingsztár honfitársai, Anna Szidorova, Margarita Fomina, Alexandra Raeva és Nkeiruka Ezekh társaságában, ráadásul a felvételek tanúsága szerint barátnője, Kelly Piquet is ott volt vele a helyszínen.

A háromnegyedórás curlingezés teljes időtartamát megörökítették az alábbi videóban, amelyben 13 perc után még hang is van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: