DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Megveheted Michael Schumacher versenyautóját

Kalapács alá kerül Michael Schumacher egyik első versenyautója, az 1991-es Benetton B-191-02. Szűk egy hónap múlva, aki szeretné, megveheti a formás és híres darabot a Bonhams Aukciósháztól.

Michael Schumacher 1991-ben debütált a Formula-1-ben, Belgiumban még a Jordan versenyautójával, a következő futamokra azonban máris elhalászta a Benetton a fiatal tehetséget, ahol végül további négy szezont töltött el, első két világbajnoki címét is ennél az istállónál szerezte.

Klasszikus darab, futamgyőzelemmel is büszkélkedhet


Ebből az időszakból való a Benetton B-191-02, amit a szezon harmadik futamán, Imolában vehetett birtokba Nelson Piquet és (akkor még) Roberto Moreno. Futamgyőztes versenyautóról beszélünk, ugyanis egy igen emlékezetes nagydíjat nyert meg vele Nelson Piquet Montrealban, amikor is Nigel Mansell az utolsó körben többször is integetett a közönségnek örömében, hogy megnyeri a versenyt, ám alig egy kilométerrel a cél előtt leállt a Williams, a brazil pedig köszönte szépen és befutott elsőként.

Mansell leállása és Piquet győzelme 1991-ből

Lehet-e ellenállni egy olyan klasszikus versenyautónak, amit egy háromszoros és egy későbbi hétszeres világbajnok is vezetett, utóbbinak ráadásul egyik első autója volt és még futamgyőzelemre is képes volt az aranykorban? A Benettont május 21-én Spa-Francorchamps-ban állítják ki és ott lehet rá licitálni.

A rajongóknak egy apróbb „szépséghiba” azért okozhat némi problémát, ugyanis bár Michael Schumacher neve (is) szerepel az aukciós felhívásban, az autó valóban teljesen azonos azzal, amivel Schumi a Benettonnál első versenyeit teljesítette, de a kalapács alá kerülő darabon 20-as rajtszám szerepel, ami Nelson Piquet száma volt.

Nem valószínű, hogy a rajtszám akadály lenne egy rajongónak
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: