DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Rosberg tanácsa: Így küzdj meg az időeltolódással

Még mindig szokatlan, hogy az uralkodó F1-es világbajnokot nem láthatjuk hétről hétre, de Nico Rosberg igyekszik tenni azért, hogy ne tűnjön el teljesen a képernyőről. Most éppen egy hasznos tippet osztott meg, ami számára vb-címet ért.

Rosberg tavalyi hősies sikere óta többször hangoztatta már, hogy mennyi lemondással, igazi életmódváltással járt számára a bajnoki hadjárat, és meggyőződése, hogy ezek nélkül nem is sikerült volna felülkerekednie Lewis Hamiltonon utolsó, 2016-os párharcuk során.

Az egyik terület, ahol a németnek fontos javulást sikerült elérnie, az a rengeteg utazás miatti jetlag, vagyis időzónaváltás-szindróma elleni küzdelem. Erről mesél most egy friss, a UBS által készített videóban.

Dppi_00217009_622



„Minden felesleges dolgot kiszűrtem, próbáltam leegyszerűsíteni az életemet, hogy olyan közel kerüljek a saját csúcsteljesítményemhez, amennyire csak lehet” - beszélt 2016-os évéről. „Az egyik ilyen terület a jetlag volt, hiszen az évek során rengeteg alvásproblémám volt, amikor különböző időzónák között utazgattunk. Nagyon gyakran előfordult, hogy képtelen voltam elaludni a hotelszobában, ami miatt aztán rossz hangulatba kerültem, és ez sok energiát kivett belőlem.”

„A csapat tanácsért fordult egy a jetlagre szakosodott orvoshoz, aki aztán a javaslataival szinte forradalmasította az életem. Azt mondta, hogy mindig kis lépésekben próbáljak átállni, soha ne egyben akarjak megküzdeni a nagy váltással. 6-7 nappal az utazás előtt, minden nap maximum másfél órával toltam el az alvásütememet, és onnantól egyszerűen tökéletesen tudtam elaludni, és szinte nem is éreztem a jetlag hatását. Ezáltal egy kicsivel több energiám és kapacitásom maradt a fontos pillanatokra, és biztos vagyok benne, hogy erre is szükség volt a bajnoki cím megnyeréséhez.”

Rosberg rámutat, nem csak a profi sportolóknak, de a pörgős életet élő mindennapi embereknek is szükségük van arra, hogy hozzá hasonlóan „leegyszerűsítsék” az életüket, és az apróbb dolgokat is megtanulják értékelni.

„Néha még ma is úgy érzem, hogy egyszerűen kifutok az időből, de ez csak amiatt van, mert a dolgok túl összetetté váltak körülöttünk. Fontos néha lassabb fokozatra kapcsolnunk, hogy az élet olyan csodálatos dolgaira is tudjunk koncentrálni, mint a család és a barátok, olykor pedig elég, ha csak magunkra fordítjuk ezt az időt. Üljünk le, és például tanuljunk meg gitározni, hiszen az ehhez hasonló apróságok is nagyon sokat jelenthetnek” - osztotta meg élettapasztalatait mindenkivel Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: