DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamiltonnak megint törölnie kellett egy posztját

A Liberty Media csoport lazábban veszi az F1-es képek és hanganyagok jogait és megengedőbbek a pilótákkal szemben a közösségi médiában, de azért ez nem jelenti azt, hogy bármi kikerülhet.

Még akkor sem, ha Lewis Hamiltonnak hívják az illetőt. A Mercedes ászát utasították a Formula-1 új tulajdonosai, hogy töröljön egy olyan belső kamerás videót az Instagramjáról, ami a Kínai Nagydíjon elért első rajtkockás körét tartalmazta.

Hamiltonnak több, mint négymillió követője van a közösségi médiában, több, mint bármelyik másik F1-es pilótának. A hónap első felében töltötte még fel az Instragramra az említett videót, amikor pedig közölték vele, hogy vétett a szabályok ellen ezzel, azonnal le is vette a posztot.

Hamilton azonnal levette a kérdéses posztot


„Ebben a szezonban a Formula-1-ben új szabályok léptek életbe, ami a csapatoknak és a versenyzőknek több mindent enged meg a közösségi médiás tevékenységekkel kapcsolatban, megörökíthetik, hogy miket csinálnak és közzé is tehetik, hogy a sportot közelebb hozzák a rajongókhoz” – közölte a Liberty Media egyik szóvivője. Minden istálló és pilóta jól fogadta ezt a megközelítést, ez máris növelte az érdeklődést az F1 iránt a közösségi médián keresztül.

„Ugyanakkor az F1 semmiképpen nem szeretné, hogy a pilóták olyan nemzetközi közvetítésekből kiemelt jeleneteket posztoljanak, amikkel kapcsolatban szigorú, exkluzív szerződések kötik a tulajdonosokat. Ebben világos szabályozás van életben, ha pedig valaki vétene ezek ellen a szabályok ellen, akkor egyből megkérjük, hogy haladéktalanul törölje a vonatkozó jelenetet, vagy képet” – zárta nyilatkozatát a szóvivő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: