DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Raikkönen a Juventus stadionjába megy focizni

Kimi Raikkönen ritkán űz bármilyen sportot a technikai szakágon és a jégkorongon kívül, ám május 30-a mindenképpen különleges lesz ebből a szempontból, hiszen Sebastian Vettellel együtt egy jótékonysági focimeccsen vesznek részt.

A Ferrari két idei pilótája is elfogadta a meghívást a La partita del Coure (A szív mérkőzése) nevű jótékonysági futballgálára, amelyet változó időközönként, néhány évente rendeznek meg Olaszországban két szervezet, a Piedmonti Rákkutató Alapítvány, valamint a Telethon Alapítvány megsegítésére.

C8KC7qjUQAAJgqX



Az idei eseményre május 30-án, mindössze két nappal a Monacói Nagydíjat követően kerül sor, de Vettelnek és Raikkönennek nem kell messzire utaznia, hiszen a városállamhoz közeli Torinóban, méghozzá a Juventus futballklub stadionjában kerül sor a mérkőzésre, ahol a meghívott sportolók csapatát fogják erősíteni ők ketten. Vettel egyébként gyakran magára ölti a futballmezt a pilótaválogatott gálameccsein is, Raikkönentől azonban mindig is távol állt az ilyen, ezért is különleges, hogy most kivételt tesz.

A „rivális” csapat a rendezvényen állandó résztvevőnek számító olasz énekesek gárdája lesz, akik között már biztosan ott lesz Eros Ramazotti, a „szövetségi kapitány” posztját pedig a legendás Gianni Morandi fogja betölteni.

A szervezők meg is fogalmazták célkitűzésüket a jótékonysági eseményre, mégpedig azt, hogy több adományt gyűjtsenek össze annál a 2 millió 111 ezer eurónál, mint amit a legutóbbi, 2015-ben szintén Torinóban rendezett La partita del Coure során sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: