DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kijutott a vb-re Button, aztán kizárták

A visszavonult F1-es versenyző legújabban ironman versenyeken indul. Legutóbb Kaliforniában kiharcolta a világbajnokságra jutást, ám utólag diszkvalifikálták – gyorshajtás miatt.

A triatlonversenyek egyik legkeményebb ága az úgynevezett ironman, azaz „vasember”: a résztvevők elképesztő távot teljesítenek a három versenyszámban. A Kaliforniában tartott viadalon, ahol Jenson Button részt vett, 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás, valamint egy félmaraton lefutása várt az indulókra.

A Formula-1-ből év végén visszavonult Button, aki az évek során egyre magasabb szintre jutott szenvedélyében, a triatlonban, nem csupán teljesítette a távot, hanem az előkelő harmadik helyen fejezte be a versenyt korosztályában. Ez kijutást ért az 2017-es ironman-világbajnokságra, melyet Tennessee-ben tartanak.

A 37 éves sportolót azonban nem sokkal később kizárták, miután megállapították, hogy a kerékpározás közben túl gyorsan hajtott egy lassú zónában. Ezeket biztonsági okok miatt jelölik ki egyes szakaszokon. Az F1 2009-es legjobbjának így még egy évet kell várnia arra, hogy egy egészen más sportágban is harcba szállhasson a világbajnoki címért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: