DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Már Max Verstappent is bántalmazta az apja

A egykori F1-es pilóta legutóbb egy éjszakai klubban történt verekedés miatt került fogdába Hollandiában, és az is köztudott, hogy nem bánt kesztyűs kézzel családjával sem. Most napvilágra került egy sztori, mely szerint korábban fiát, Max Verstappent is megütötte.

Amint arról hétfőn beszámoltunk, Jos Verstappennek egy éjszakát fogdán kellett töltenie Roermond városában, ugyanis verekedésbe keveredett egy szórakozóhelyen – az első hírekkel ellentétesen nem azért, mert ő volt az agresszor, hanem annak következtében, hogy nem kívánta elhagyni a helyszínt a személyzet felszólítása után. Cikkünkben röviden összegyűjtöttük, hogy az F1-es pályafutása során két dobogót szerző expilóta milyen incidensekbe keveredett korábban, melyeknek több alkalommal is családtagjai voltak az áldozatai.

2008-ban akkori feleségét, nagyobb gyermekei anyját, Sophie Kumpent bántalmazta, melynek következtében a belga hölgy elvált tőle. A grandprix247.com-on megjelenő írás pedig felelevenít egy történetet, amelyben Max Verstappen, a Red Bull sztárja volt apja vehemenciájának szenvedő alanya. Paul Velasco szerint gokartos körökben elég gyakran közszájon forog egy sztori még abból az időből, amikor Max javában a száguldó sámlikkal körözött, és édesapjával egy kisteherautóval utaztak versenyről versenyre.



La Concában történt, hogy a kis Verstappen simán vezette a versenyt, de a nedves pályán kicsúszott – ennek ellenére a futam végére a harmadik helyig verekedte fel magát. A leintést követően viszont apja odament hozzá, egy szó nélkül mellbevágta a kissrácot, majd dühösen elviharzott. A testi fenyítés mellett a lelki terror is kedvenc eszköze volt idősebb Verstappennek. Egy másik versenyen, Sarnóban Max megszerezte a pole-t és megnyerte az elődöntőt, a főfutamon viszont ütközött egy társával, és feladni kényszerült a versenyt.

Az esetről később maga Jos is megemlékezett: „Nagyon haragudtam rá. Kisétáltam a parkból, egyenesen a teherautónkhoz, és kezdtem összepakolni a sátrat. Úgy sírt, mint egy kisbaba, és nagyon csalódott volt. ’Apa, a nap utolsó versenye van, össze kell szednünk a gépet’ – mondta, én pedig azt válaszoltam neki: ’Nem, nem megyek sehová. Ha akarod, szedd össze magad.’ Rám nézett, és tudta, hogy dühös vagyok rá. Aztán elment, és valaki segített neki összepakolni. Amikor elhagytuk a pályát, elkezdett beszélni hozzám, én viszont egy szót sem szóltam hozzá.”

„Annyit mondtam: ’Ne beszélj hozzám. Nagyon elegem van abból, ahogyan versenyzel.’ Egy hétig nem beszéltünk, figyelmen kívül hagytam, és haragudtam rá. Úgy szerettem volna tanítani, hogy fájjon neki” – tette hozzá Verstappen. Max tavaly elismerte, hogy soha, senki nem bánt olyan keményen vele, mint az apja, a cikk szerzője pedig hálát ad az égieknek azért, hogy személyiségét illetően a 19 éves srác nem agresszív apja, hanem szintén versenyző édesanyja génjeit örökölte. Sőt, akár még a sebessége (legalábbis egy része) is innen eredhet, hiszen Kumpen olyan későbbi F1-es pilótákat oktatott alsóbb formaautós kategóriákban, mint Giancarlo Fisichella, vagy Jarno Trulli.

Velasco hozzáteszi, a gokartpályákon rengeteg olyan apával találkozni, akik végletekig gyötrik gyermekeiket a jobb eredmények érdekében, azonban nem esik szó róluk, hiszen a hírnév elkerüli őket, és többségük az ismeretlenség homályába vész.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: