DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Sorozat készül a McLaren idei szezonjáról, de Alonso nem lesz benne

Az idei versenyévad során kamerák kísérik végig a McLaren-Honda ténykedését a csapat főhadiszállásán és a pályán is, annak érdekében, hogy a valaha volt legdrámaibb- és emberközelibb film készülhessen el egy F1-es istálló életéről.

A wokingi csapat egy médiaeseményen jelentette be, hogy együttműködésre lépett az amerikai streamszolgáltatóval, az Amazonnal, akik egy többrészes dokumentumfilmet forgatnak az istálló idei szezonjáról. A széria egyelőre még nem kapott címet, de a tervek szerint már idén tavasszal elindul, hogy a történet a lehető legkisebb késéssel követhesse a valósidejű cselekményeket.

Az Amazon már télen megkezdte a forgatást a McLarennél, így az idei szezonra való felkészüléssel, az autó építésével és tesztelésével nyithat majd a sorozat. Elmondásuk szerint a csapat olyan színfalak mögötti betekintést nyújtott a stábnak, amely eddig példátlan az F1-ben a média számára.

C7ltAA7VUAArJmm



A készítők nem csak az istálló egésze, hanem egy pilóta szemszögéből is végigkövetik a szezon alakulását, hiszen Stoffel Vandoorne-t már az első téli edzései óta kísérik, hogy a néző azt is megtapasztalhassa, mivel is jár egy F1-es pilóta élete. A közleményben érdekes módon a McLaren másik versenyzőjéről, Fernando Alonsóról egyetlen szó sem esik.

Az Amazon részéről a műsorért felelős Conrad Riggs elmondása szerint a sorozat izgalmas és drámai történetmesélése révén azokat is leköti majd, akik nem az autóversenyzés rajongói. A McLaren vezérigazgatóját, Zak Brownt pedig boldoggá teszi, hogy az ő csapata révén kaphatnak exkluzív bepillantást egy istálló működésébe a nézők.

„A McLarennél mi szeretnénk közszemlére tenni és ünnepelni a Formula-1 minden egyes összetevőjét. Megértjük és nagyra értékeljük, hogy a Formula-1 rajongói mindig több és több betekintésre és információra vágynak, ez a sorozat pedig közelebb engedi őket egy modern F1-es csapathoz, mint korábban bármi. Az F1 egy nagyon is emberi világ, és igazán remélem, hogy a sorozat át fogja majd adni, hogy milyen élni, dolgozni és versenyezni a Formula-1-ben” - nyilatkozta Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: