DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamilton már egyedül vigyáz kockahasára

Az Ausztrál Nagydíj második helyén végző F1-es világbajnok búcsút intett személyi edzőjének, és egyedül végzi fizikai felkészülését az idei szezonban.

Lewis Hamilton kissé csalódott lehet az Ausztrál Nagydíj után, hiszen hiába bizonyult leggyorsabbnak a hétvége nagy részében, a Ferrari elhappolta előle a győzelmet Sebastian Vettel révén. A britet sokat kritizálták a holtszezonban amiatt, hogy amíg mások izzadtságcseppekkel színesített, edzős képeket posztoltak közösségi oldalaikra, ő jó szokásához híven a világot járta. Persze badarság azt gondolni, hogy emiatt nem ő került ki győztesen a hétvégéből, mindenesetre tény, hogy a háromszoros világbajnok új felfogással vág neki a 2017-es szezonnak: személyi edző nélkül.



„Minden évben próbálsz fejlődni, és én úgy érzem, a megfelelő döntést hoztam” – nyilatkozta Hamilton a BBC-nek. „A fegyelmem sokkal komolyabb lett az edzésemet illetően, és hogy hogyan állok a diétámhoz. Minden évben keményen dolgozok, és keveset vagyok otthon, miközben remekül érzem magam. Úgy tűnik, az emberek az alapján ítélnek, amit látnak, az előző években pedig remek állapotban kezdtem a szezont. Semmi, amit csinálok, nem vonja el a figyelmemet a lényegről. Most is ugyanígy tettem, úgy álltam az egészhez, mint egy munkához, melyet el kell végezni. Biztosra mentem abban a tekintetben, hogy az edzettségi szintem magasabb legyen, mint bármikor, sokkal felkészültebbnek érzem magam.”

A brit azt is elmondta, hogy minden eddiginél elszántabb azt illetően, hogy visszaszerezze elveszített világbajnoki elsőségét. „Az elmúlt években nagyon nagy csaták részese voltam, a tavalyi év minden eddiginél szorosabban alakult. Ami az étvágyamat illeti… tavaly azt hittem, nem lehet nagyobb, most viszont úgy érzem, megduplázódott. Késznek érzem magam, most pedig hazautazom. Általában Ázsiában maradok a következő verseny előtt, most viszont hazamegyek, hogy leszegett fejjel készüljek tovább. Biztos vagyok benne, hogy következő alkalommal nyerni tudok majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: