DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

El akarták rabolni Enzo Ferrari koporsóját

Nem az F1 vagy valamely sportkocsija révén került be a Ferrari a hírekbe: Olaszországban még tervük végrehajtása előtt lecsaptak a bandára, amely a legendás alapító sírját akarta kifosztani.

A motorsport.com számolt be róla, hogy a bűnözők terve az volt, hogy feltörik Enzo Ferrari nyughelyét a modenai San Cataldo temetőben, ahonnan eltulajdonítják az 1988-ban, 90 éves korában elhunyt csapatalapító koporsóját. A fosztogatást már pontosan meg is tervezték, két autó és egy furgon szerepelt volna benne.



A hatóságok azonban a helyi maffiaellenes bizottság segítségével feltérképezték a drog- és fegyvercsempészettel is foglalkozó társaság tevékenységeit, és 300 katona és rendőr bevetésével több helyszínen rajtaütöttek a bandán. Szardíniában levő központjukban és Olaszország más helyszínein is letartóztattak tagokat, összesen 34-et.

A bűnözők a koporsót egy Appenninekben levő rejtekhelyre szállították volna, hogy cserébe váltságdíjat követeljenek közvetlenül a Ferrari családtól vagy az autógyártól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: