DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Árverésen a Manor 2017-es modellje

Több korábbi alkatrész és csapatruházat mellett elárverezik a csődbe ment kiscsapat idei versenygépének szélcsatornában használt, méretarányos változatát is, hogy ebből fizethessék ki a hitelezőket.

Tizenegy helyett csak tíz csapattal indul a jövő héten a Formula-1 2017-es szezonja, miután a Manorról néhány hete kiderült, hogy csődbe ment, így véget ért 2010 óta íródó története. Nemrég hivatalosan is eldőlt, hogy nincs esély a kiscsapat megmenekülésére, s a korábbi autóik és felszereléseik elárverezésével igyekeznek kifizetni a hitelezőket.

manor-2017



A hírek szerint több igen értékes elem is található az aukciós listán: többek között négy, 2015/2016-os karosszéria – természetesen a Mercedes-erőforrások és a Williams váltói nélkül. Ám ami talán még ennél is értékesebb, az a 2017-es autó szélcsatornás modellje, amelyen még néhány hete is dolgozott a csapat, s amelyet a megszűnésük után be is mutattak.

Az árverésre kínált tárgyak között van még rengeteg alkatrész a 2014 és 2016 közötti időszakból, beleértve például öt kormánykereket is, de eladásra kínálnak korábbi csapatruházatokat is – további részletek ide kattintva találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: