DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton: A celeblét jót tesz nekem

A brit pilóta egyáltalán nem bánja, hogy F1-es pályán kívüli tevékenységeivel folyamatosan témát szolgáltat a bulvársajtónak, sőt, úgy véli, ez csak a hasznára válik.

Ha nem is a legnépszerűbb, Lewis Hamilton minden kétséget kizáróan a legismertebb Forma-1-es versenyző manapság, valódi brandet jelent a paddockban és azon kívül. Kivételes pilóta, aki három világbajnokságot nyert, és rengeteget tesz a sportág népszerűsítéséért világszerte. Nem csoda, hogy a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy vélekedett róla, hogy éppen ezek miatt érdemli meg, hogy annyi pénz keressen, amennyivel a kereseti lista élén, de legalábbis közvetlen élmezőnyében áll.



A Forma-1 hivatalos oldala nemrég interjút készített a 32 éves stevenage-i versenyzővel, és felvetették neki, hogy mennyire nehéz nem túllépni egy bizonyos határt a saját személyét illető felhajtással kapcsolatban. „Amikor a saját hírnevedben kezdesz hinni, azonnal elvesztél” – mondta a brit. „Nagyon sok emberrel megtörténik ez manapság, én pedig már nagyon régóta vagyok a nyilvánosság szeme előtt. Mivel eddig nem szaladt el velem a ló, ezután sem fog. Minden szezon kezdete előtt eszembe jut, hogy honnan jöttem, a szívemben pedig ez jelenti a legbiztosabb pontot, és ez tart meg olyan nehéz időszakok esetén, mint amilyen a tavalyi volt. Nagy szenvedések árán jutottam idáig, én pedig olyan, remek emberekkel veszem körül magam, akik mindig igazat mondanak nekem.”

Hamiltontól megkérdezték azt is, hogy nem fél-e tőle, hogy az emberek sokkal inkább a vörös szőnyegen lépdelő celebet látják maguk előtt, mint a sportolót: „Nem, nem igazán. Szerintem ez csak jót tesz nekem. Addig, amíg teljesítek, és az emberek felismernek az autóban és a vörös szőnyegen egyaránt, addig mindig van valami, amit a versenyzés után csinálhatok. A legtöbb pilótát csak az autóban ismerik fel, a vörös szőnyegen megjelenve viszont sokan azt sem tudják, hogy kik ők. Ezért térnek vissza annyian a paddockba – nekem azonban egészen más terveim vannak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: