DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Nemzetbiztonsági tanácsadó lett Ron Dennis

A McLaren F1-es csapatának vezérigazgatói posztjáról novemberben eltávolított brit hazája Védelmi Minisztériumában kapott új állást.

Ron Dennis hosszú éveken keresztül kirobbanthatatlan volt a Forma-1-es paddockból, a McLaren csapatfőnökeként személye egész korszakokat határozott meg. A brit 2009-ben hátrébb lépett, és átadta a stafétát Martin Whitmarshnak, 2014-ben azonban visszatért, mint a cég vezérigazgatója. Ebben a minőségben egészen 2016 végéig dolgozott, amikor a hetekig tartó pletykák végén távozni kényszerült posztjáról.



A McLaren többségi tulajdonosai, az összesen 75%-nyi részvényt birtokló bahreini Mumtalakat Holdings és Mansour Ojjeh nem egyezett ki a Dennis által felfestett jövőképpel, ezért eltávolították, noha 25%-nyi részesedéssel még mindig rendelkezik élete legnagyobb vállalkozásában. Helyére a sportszponzoráció területéről érkező Zak Brown jött novemberben, aki folyamatos innovációkkal tesz azért, hogy letegye a névjegyét Wokingban.

Egyéb üzleti érdekeltségei mellett azonban Dennis sem maradt felelős pozíció nélkül: a brit Védelmi Minisztérium vezetője, Sir Michael Fallon az Oxfordi Egyetemen tartott beszédében bejelentette, hogy honfitársa miniszteri tanácsadó lesz, egy többtagú testület tagjaként. „Nincs fontosabb a nemzetünk biztonságánál, és nagyon lelkes vagyok amiatt, hogy elsők között neveztek meg a bizottsági tagjai közé, akik erőfeszítéseikkel hozzájárulnak az innovatív gondolkodáshoz a szervezeten belül” – mondta Dennis. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: