DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

James Bond magyar hangja egy Jaguart tesztel

A Jaguart Magyarországon forgalmazó AutoPalace Hungary Kft. érdekes akcióba kezdett. Színészeknek adja tesztelni autóit. Az autókkal olyan gyerekeket is visznek színházba, akik e segítség nélkül nem tudnának eljutni egyetlen előadásra sem.

Jelenleg James Bond magyarhangja, Kautzky Armand teszteli az egyik autót. „Az akció egyik célja, hogy megmutassák: a Jaguar nem „suhancok” hobbiautója. A Jaguar komoly, igényes felhasználók járműve, hovatovább „ékszere”, akik fontosnak tartják az emberi értékeket.  Olyan tulajdonosok autója, akik azt szeretnék, hogy olyan autójuk legyen, aminek a neve hallatán mindenki tudja, hogy nem a parkolóban a haverokkal való driftelésre vette.” – mondta lapunknak a kreatív koncepciót kidolgozó akciócsoport egyik tagja.

kautzky-armand-jaguar-teszt



Nekünk magyaroknak meg van a saját 007-es ügynökünk, akinek szinkronhangja az egyik legjellegzetesebb hazánkban. Kautzky Armandról, a Jászai Mari-díjas színészről van szó, akiben tényleg van egy kis James Bond. Elég csak beültetni egy Jaguarba, és máris eloszlik minden kétely e felől.

Természetesen a Bond filmektől nem idegen a Jaguar, a 2002-es Halj meg máskorban egy méregzöld XKR került bemutatásra, ami ugyan akkor már nem volt új konstrukció, hiszem 1998-ban már kapható volt, a 2 évvel idősebb XK8 alapjaira építve. 4 liter, 8 henger, 370 lóerő. Az autó természetesen el volt látva fegyverzettel, de kit érdekel ez, amikor 4 literes motor van benne?

jaguar-xkr

A Jaguar alkotta meg azt az autót, amely egymást követő három évben vitte el az első helyet a Le Mans versenyeken, olyan riválisokat maga mögött hagyva, mint a Mercedes-Benz 300SLR . Az 50-es évek autója, a C-type óta rengeteg Jaguar készült, de a Bond film XKR grand tourer-je ezzel a zöld színnel biztosan a legszebbek között van.

Az új Bond filmek egyikében is feltűnik a Jaguar, méghozzá egy tanulmányautóval, amit külön a film kedvéért készítettek. A C-X75 a 2015-ös Spectre-ben volt látható, de már 2010-ben bemutatták a koncepciót a Paris Motor Show-n. Dízel-hibrid autó, 778 lóerővel. Az autót a gazdasági helyzet miatt nem kezdték sorozatban gyártani.

jaguarc-x75

Az autóiparban talán nincs is olyan érdekes története egy márkának sem, mint a Jaguarnak. A Le Mans-tól kezdve napjainkig izgalmas autókról olvashatunk, ha utánanézünk. Van valami a Jaguarban, ami igazán egyedivé teszi. Talán a múlt, az 50-es évek Le Mans futamai, az E-type, amely Enzo Ferrari szerint a valaha készült legszebb autó, és a töretlen Brit egyediség.

„Egy valami biztos, a márka történetéből kiderül: a Jaguar nem suhancok hobbiautója. A Jaguar komoly, igényes felhasználók járműve (ékszere), akik fontosnak tartják az értékeket, hogy olyan autójuk legyen, aminek a neve hallatán mindenki tudja, hogy nem a parkolóban a haverokkal való driftelésre vette. „ – mondta Éskovács Péter, a Gentleman Revolution elnevezésű akciócsoport tagja.

Észrevehettük már, hogy a magyarországi forgalmazó nem működik együtt akárkivel. A Balaton környékén együttműködik például igazi mesehősökkel, Süsüvel és Füred kapitánnyal. De igazán komoly tehetségeket is támogat a márka hazai forgalmazója. Korábban a Virtuózok tehetsége, Holozsai Eszter és a mindent nyerő vitorlázó, Litkey Farkas családja kapta tesztelni a Jaguart, majd Pikali Gerda színésznő próbálhatott ki egy autót. De ha létezik egy képzeletbeli görbe a Jaguar és felhasználója közötti összhangot illetően, akkor annak a csúcsán Kautzky Armand, James Bond magyarhangja van.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: