DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Van, aki öt kiló izmot is felszedett télen

Hóban futott és rendkívül keményen edzett, valamint steakkel és csirkehússal tömte magát Esteban Ocon két hónapon át, hogy felkészüljön az új autók vezetésére.

A Formula-1-ben általában hátrányban vannak a magasabb versenyzők, hiszen kisebb társaikkal ellentétben nekik fokozottan ügyelniük kell testsúlyukra. A 2017-es év azonban, amelyet megelőzően a mezőny minden tagja izmosításba kezdett, hogy bírják a gyorsabb autókkal együtt megnövekvő fizikai terhelést, enyhülést hoz nekik – köztük a 186 centiméteres Esteban Oconnak, akit egy tavalyi adatlap még 66 kilogrammosnak tüntetett fel, azóta viszont arányosabb testalkatot öltött.



„Két hónapon át edzettem a Pireneusokban, nagy tengerszint feletti magasságon. Keményen hajtottam magam minden nap, és öt kilót szedtem fel” – mondta az F1Fanatic oldalnak Ocon, aki szó szerint kíméletlenül tréningezett. „Fejlesztettük a reakciót, koordinációt, mentális felkészültséget, a látást gyorsaság mellett, és ehhez hozzájött heti kilenc óra kardió és tíz óra konditerem. Ez rendkívül kemény, nem is állhatnék még jobban készen.”

„Hóban kellett futnunk, és célokat jelöltünk ki a szívverésre. A célom a 170 és 185 közötti pulzus volt 15 percig, ami rettentő kemény. Ha szenvedni fogok – szenvedni biztosan fogok, mert rendkívül nehéz lesz –, vagyis inkább ha nem leszek képes vezetni az autót, nem tudom, mi többet tehetnék.”

Természetesen nem csupán a különféle edzésekre, hanem az étrendre is kifejezett figyelmet fordított: „Rengeteget kellett ennem, egy olyan ételt, amit ’steak a cheval’-nak nevezünk. Ez steak, a tetején tojásokkal. Négyet kellett megennem belőle, 450 grammot, aztán este ugyanezt csirkehússal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: