DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton nagyon undorítónak tartja a cipőből ivást

Az F1-ben Daniel Ricciardo által meghonosított ausztrál szokás eddig elkerülte a brit pilótát - szerencséjére, ugyanis rettentően undorító dolognak tartja.

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo eddig háromszor osztott meg úgy dobogót egymással, hogy az ausztrál bemutatta az azóta már önálló életre kelt „shoey”-t, azaz a cipőből ivást.

A négyszeres győztes Hockenheimben, Spában és Austinban is a brit előtt nyakalta a pezsgőt lábbelijéből, a negyedik alkalom Malajzia volt, amikor „bánatára” Lewis Hamilton motorhiba miatt nem fejezhette be a versenyt – Ricciardo itt itatta meg minden pódiumra lépő kollégáját, Max Verstappent és Nico Rosberget, de a csapatfőnök Christian Horner is kapott a nedűből.

Hamilton a UBS által készített élő Facebook-interjúban válaszolt nemrég a rajongók kérdéseire, ahol egyikük arra volt kíváncsi, hogy idén elfogadná-e a shoey-t Daniel Ricciardótól – válaszát pedig nem tudta volna ennél egyértelműbben megfogalmazni: „Semmivel sem tudna rávenni, szerintem nagyon undorító” – mondta fancsali arckifejezéssel a brit.

„Addig jó, hogy neki megvannak a saját ki dolgai, de engem nyugodtan kihagyhat ebből. Nulla az esélye, hogy elfogadjam. Még a saját cipőmből sem innék. Azt azért el kell mondani, hogy nagy a forróság a lábunknál, ezért minden folyadék ott köt ki, így rettentően izzadunk odalent – nem fogom elfogadni” – tette hozzá Hamilton.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: