DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Még nagyobb bajban lehet a Force India vezére

A komoly tartozással bíró Vijay Mallya lassan egy éve nem hagyta el Nagy-Britanniát, most viszont India kérte a kiadatását - de nem csak ez okozhat gondot a Force India vezérének.

Vijay Mallyát, a Force India tulajdonosát komoly csalás és tartozás miatt körözik Indiában, a hírek szerint több, mint egymillió dollár értékről van szó - korábbi cége, a Kingfisher Airlines 2013-ban omlott össze, azóta igyekeznek behajtani róla ezt az adósságot. Mallya Angliában él és utoljára tavaly márciusban hagyta el az országot, akkor járt Indiában - bár letartóztatási parancsot adtak ki rá, mégis vissza tudott jutni Angliába.

mallya



Az indiai kormány szóvivője, Vikas Swarup azt mondta az Aljazeerának, hogy most hivatalosan is kérvényezték Mallya kiadását, hogy eljárást indíthassanak ellene Indiában. "Benyújtottuk a kérvényt Angliának, hogy adják ki nekünk Mr. Vijay Mallyát, hogy eljárás alá vonhassuk" - jelentette ki Swarup.

Nem csak ez okozhat azonban kellemetlenséget a Force India tulajdonosának, ugyanis kitették a United Breweries vezetőségéből - ez volt az a szervezet, amelyen keresztül irányította továbbra is tekintélyes céghálózatát. Kérdés, hogy ez hatással lesz-e a Formula-1-es csapatára, amely 2016-ban története legjobb eredményét érte el és negyedik lett a konstruktőri pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: