DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Alig van F1-es a legnépszerűbb sportolók között

A sport világában nem tekintik igazi sztároknak az F1-es pilótákat - Hamilton messze kilóg a sorból, de ő is nagyon messze van a legnépszerűbb sportolóktól.

Ahhoz nem férhet kétség, hogy Lewis Hamilton jelenleg a legismertebb, leginkább "szem előtt" lévő Formula-1-es pilóta, köszönhetően annak, hogy sokat is tesz ennek érdekében - messze ő a legaktívabb a közösségi oldalain, folyamatosan tartja a kapcsolatot a rajongóival és mindent megtesz, hogy igazi celeb lehessen.

Ennek ellenére a "fasorban" sincs az ESPN 100 legnépszerűbb sportolóját tartalmazó listán - a háromszoros világbajnokot az 59. helyre rangsorolta a portál. A lista a fizetések, a közösségi oldalak követői, Google-keresések és egyéb dolgok alapján készült, de az F1 messze legnépszerűbb pilótáját így is megelőzi két másik autóversenyző, a NASCAR-ból ismert Dale Earnhardt Jr. és Jimmy Johnson.

hamilton-monza-2016



Érdekesség, hogy a százas listában csak két másiK F1-es kap helyet, Fernando Alonso (75.) és Kimi Raikkönen (97.), de náluk is hozzá kell tenni, hogy népszerűségük még a közösségi oldalak megjelenése előttről fakad - ha tíz évvel később kerülnek a sportba, lehet, hogy közük sem lenne ehhez a listához. Mint ahogy nincs köze a négyszeres világbajnok, de a sztárságtól, a közösségi oldalaktól és a magánélet megosztásától elzárkózó Sebastian Vettelnek, vagy éppen Daniel Ricciardónak, Max Verstappennek sem.

Az autóversenyzők egyébként sem népszerűek az ESPN szerint, hiszen tíz sport képviselője is előbb kap helyet a listán: labdarúgás, kosárlabda, tenisz, golf, krikett, atlétika, vegyes küzdősportok, ökölvívás, amerikai futball és úszás. Összehasonlításképpen: Cristiano Ronaldo 50 miliió követővel rendelkezik a Twitteren, 89,4 millióval az Instagramon és 120 millióval a Facebookon - ehhez képest Hamilton 4,1, 3,7 és 3,9 milliója egészen más dimenzió...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: