DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

F1-esek a legjobban kereső sportolók listáján

A Forbes magazin ezúttal is közzétette az előző év legtöbb pénzt kereső sportolóinak listáját: a top10-be ugyan egyetlen F1-es sem fért be, az első húszban azonban már két versenyzőt is találunk.

A Forbes magazin évről évre elkészíti az előző évben legjobban kereső sportolóinak top100-as listáját, amellyel kapcsolatban érdekesség, hogy először végzett az élén egy labdarúgó az Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo személyében. Őt a nagy rivális Lionel Messi követi, míg a dobogóra LeBron James kosárlabdázó fért még fel, megelőzve a 18. Grand Slam-trófeáját egy hete elhódító Roger Federert.

Ám ami a mi szempontunkból sokkal fontosabb, hogy mi a helyzet az autóversenyzőkkel. Az első tízbe egyetlen pilóta sem fért be, a 11. helyen azonban már egy Formula-1-es nevét olvashatjuk: az F1-esek házi versenyében Lewis Hamilton végzett az élen, aki 42 millió dollárt kap csapatától, a Mercedestől, míg 4 millió dolláros bevétele van egyéb szponzori pénzekből, azaz összesen 46 millió dollár volt tavaly a keresete.

hamilton-vettel-forbes-2



A top10-be befért még a 19. helyen végző Sebastian Vettel a maga 41 millió dolláros keresetével (ebből 40 milliót a Ferraritól kap), míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 24. lett: a spanyol 35 milliót kap a McLaren-Hondától, s további másfél milliót a támogatóktól. Az F1-esek közül a visszavonult világbajnok Nico Rosberg került még be az első százba: a német a 98. helyen zárt 21 milliós (20+1 millió) bevétellel.

Nemcsak a Formula-1 képviselteti magát azonban a százas listán, hanem bizony a NASCAR is, méghozzá két versenyzővel: Dale Earnhardt Jr. 23,5 millió dolláros keresettel a 71., Jimmie Johnson 22,2 millió dollárral a 82. pozíciót foglalja el. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy az F1-esekkel szemben jóval nagyobb a szponzorpénzek aránya a keresetükben: előbbi 8,5 milliót, utóbbi 6 milliót tett zsebre ilyen formán tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: