DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Szemműtéten esett át Kiss Norbi

Kétszeres kamionos Európa-bajnoknak már középiskolás kora óta szemüveget kellett viselnie, mivel azonban tudta, hogy hosszútávon a kontaktlencse nem egészséges, most végre rászánta magát a műtétre.

Kiss Norbert, a Kamion Európa-bajnokság 2014-es és 2015-ös összetett győztese, aki tavaly új csapatával, a Tankpool24 Racinggel a biztató ötödik helyet szerezte meg a pontversenyben, néhány napja a sportolói facebook-oldalán mesélte el, miért láthattuk mostanában sokszor szemüvegben, s miért döntött végül a műtét mellett:

„Valójában már középiskolás korom óta szemüveget kellett viselnem, ha valaki már figyelt engem a versenyzésem kezdetén talán láthatta, hogy az Astra és a Clio kupás időkben még szemüvegben vezettem és utána álltam át kontaktlencsére. Ennek már lassan 10 éve. Néztem a lézeres szemműtéteket, de sosem mertem rászánni magam. Azért voltam szemüvegben mostanában nagyon sokat, mert most döntöttem a műtét mellett. Nem mehetett így tovább, hosszú távon nem egészséges a kontaktlencse és eléggé fertőzés veszélyes a szememben nyúlkálni majdnem minden este és reggel. Régi, Európa-bajnok versenymérnököm Bakó Csabi is elment, most én is bátor leszek, utánajártam, ez a legbiztonságosabb, legkényelmesebb, leggyorsabb megoldás.”

kissnorbi-szemüveg-2



Hazánk egyik legjobb autóversenyzője aztán szombaton már a fenti mosolygós képpel posztolt egy újabb bejegyzést, amelyben az operáció sikerességéről számolt be:

„Sasszemű lettem.  Túl vagyok a szemműtéten és már az egy napos vizsgálaton is, minden rendben szuper lett! Maga a műtét sokkal simább volt, mint amire számítottam, teljesen feleslegesen akartam dupla adag Xanax-ot.  A beöltözés és a beülés több időt vett igénybe, mint ameddig a gépek dolgoznak a szemeimen. Nekem -1.75 és még -1.75 cylinderes volt a szemem és ezt is tökéletesen korrigálta a műtét, másnap már 110%-osan láttam a vizsgálaton, talán egy picit jobban is, mint előtte szemüveggel. Szóval nagy az öröm! Köszönöm még egyszer a Sasszemklinika dolgozóinak a kedvességet és a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: