DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Nagy elismerés ért két volt F1-est

Az F1 elmúlt évtizedeinek két jeles személyiségét is komoly elismerés érte a napokban, melynek értelmében egyikük az AO, másikuk pedig a Prof. megnevezést használhatja a neve mellett ezentúl.

A tavalyi szezon végén kilencszeres F1-es futamgyőztesként és WEC-világbajnokként visszavonuló Mark Webbert Ausztrália második legmagasabb nemzeti elismerésében részesült. Az Officer of the Order of Australia címet a hivatalos indoklás szerint a „motorsport kivételes szolgálatáért versenyzőként és nagykövetként, valamint a közösség érdekében tett erőfeszítéseiért, úgymint adománygyűjtésért és az egészségügyi, illetve ifjúsági szervezetek támogatásért” ítélték oda.

webber-bah-wec



A Williamstől nemrég távozó technikai igazgató, Pat Symonds pedig immár a „professzor” megszólításnak örvendhet, hiszen a Cranfield University vendégprofesszora lett. A Benetton, a Renault és a Marussia korábbi munkatársa 2000 óta tart kurzusokat az egyetemen, s nagy népszerűségnek örvend a diákok körében – ezt a munkáját ismerték el a címmel. Ezentúl egyébként nagyobb befolyása lesz az itt működő „Motorsport” képzés életére, hiszen immár nemcsak az MSc, hanem az MBA, azaz az üzleti menedzsment szakon is tart majd órákat.

symonds

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: