DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ötmilliárdba került eddig Schumacher orvosi kezelése

Három év telt el Michael Schumacher síbalesete óta, az angol bulvársajtó információi szerint pedig ezalatt csillagászati összeget fizetett ki a család az orvosi személyzetnek.

Semmilyen konkrétumot nem tudni arról, milyen állapotban van jelenleg a 2013 decemberében síelés közben súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher. Egyedül az biztos, hogy továbbra is ápolásra szorul: a nap 24 órájában orvosi személyzet veszi körül.

 A Daily Star bulvárlap szerint még mindig 15 fős, orvosokból és ápolókból álló személyzetet alkalmaz a Schumacher család a Genfi-tó melletti villában, melynek költsége 115 ezer font, azaz 40 millió forint havonta. Az újság számításai szerint ez azt jelenti, hogy Michael Schumacher orvosi kezelése eddig 13,8 millió fontba, tehát 5 milliárd forintba került.



Bár az összeg óriási, továbbra is elenyésző Michael Schumacher vagyonához képest, amelyet a baleset idején 500 millió fontra (180 milliárd forint) becsültek. A német legenda továbbra is a legjobb öt között szerepel a leggazdagabb sportolók listáján. Ennek ellenére felesége, Corinna Schumacher már eladta a család magángépét és norvégiai nyaralójukat.

Ami a hivatalos álláspontot illeti, a család továbbra is elzárkózik attól, hogy bárminemű információt közöljenek. „Michael egészségi állapota nem közügy, ezért továbbra sem kommentálunk semmit ezt a kérdést illetően” – mondta a közelmúltban Sabine Kehm, Schumacher menedzsere.

A harmadik évforduló kapcsán időrendi sorrendben gyűjtöttük össze a Schumacher balesete óta történt eseményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: