DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kórházi fotó készült Schumacherről?

A német tartományi ügyészség megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, amiért különböző szerkesztőségeknek egymillió euróért kínáltak eladásra egy képet az F1-es legendáról.

Hamarosan három éve lesz, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher elszenvedte azt a síbalesetet, amely miatt hosszú hónapokig kómában feküdt egy kórházban, s jelenleg is svájci otthonában ápolják. A történtek óta csak nagyon ritkán lát napvilágot hivatalos információ az F1-es versenyző állapotáról: Sabine Kehm rendre úgy fogalmaz, hogy hosszú út áll a német legenda előtt.

Már az első napoktól kezdve megpróbáltak titokban fotót készíteni Schumacherről: a grenoble-i kórházban is történt néhány incidens, s a hírek szerint már az otthonában is megpróbálták lefényképezni a száguldó cirkusz történetének legeredményesebb pilótáját.

schumacher-mercedes-dppi-3



Nos, elképzelhető, hogy ez valakinek sikerült is: szombat délután járta be a német sajtót az az RTL-től származó információ, miszerint valaki egymillió euróért akart eladni különböző szerkesztőségeknek egy olyan fotót, amely Schumacherről készült, ahogy a kórházi ágyában fekszik. A képért egyetlen médium sem volt hajlandó fizetni, a tartományi ügyészség eközben megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak a titokban készült fotó miatt.

Szintén az ex-F1-essel kapcsolatos hír, ahogy arról mi is beszámoltunk a minap, hogy a családja „Folytasd a harcot” névvel kezdeményezést indít. Kehm ennek kapcsán arról beszélt, hogy Schumacher állapota a legszigorúbb magánügy, nem pedig közügy, ennek fényében pedig súlyos büntetés várhat az állítólag fotó elkészítőjére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: