DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kezdeményezést indított Schumacher családja

Három évvel a német versenyző síbalesete után „Folytasd a harcot” névvel indult kezdeményezés, amely Michael Schumacher küzdelmét állítja követendő példaként.

„Keep Fighting”, azaz „Folytasd a harcot”: ezt a nevet kapta a nonprofit szervezet, amelyet a 2013 decemberében síbalesetében súlyos fejsérülést szenvedett hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher családja és menedzsere indított.

„Szeretnénk mindenki mást arra biztatni, hogy soha ne adja fel” – magyarázta Corinna Schumacher, a bajnok felesége a nemes célt. A jelek szerint a kezdeményezéssel függ össze, hogy a közelmúltban hivatalos Facebook-oldala és Twitter-fiókja indult Schumachernek – ezek a „KeepFighting” hashtaget használják posztjaiknál.



„Ez az első lépése egy mozgalomnak, melytől azt reméljük, hogy jótéteményei lesznek a jövőben” – mondta Sabine Kehm, Schumacher menedzsere. „A Folytasd a harcot kezdeményezés szándéka, hogy elterjessze azt a meggyőződést, a feladás nem lehetőség. Ez az üzenet nem csak a motorsportban érvényes. Reméljük, hogy ezzel egy szörnyű történést, mely a teljes Schumacher családra hatással van, valami pozitívvá tudunk alakítani.”

Ellentmondás is érezhető abban, hogy az új kezdeményezés Schumacher küzdelmét állítja például az emberek elé, eközben viszont a nyilvánosság két éve semmit sem tud a német állapotáról.  „Michael egészsége nem közügy, ezért továbbra sem fogjuk ezeket a kérdéseket kommentálni. Michael mindig nagyon védelmezte magánéletét, még akkor is, mikor a legnagyobb sikereit elérte. Határozott vonalat húzott a publikus és privát személyisége közé” – idézi a pitpass.com Kehm indoklását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: