DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Rosberg egy focicsapatnyi gyereket akar

Karácsonyáról, családi terveiről és titkos vágyáról – arról, hogy kipróbálja a színészetet – beszélt az F1 visszavonuló bajnoka, akit nem zavar, hogy egyeseknek nem tetszett döntése.

A sportágból kiszálló világbajnok egyenesen kijelentette, döntése visszavonhatatlan, nem fog újra a Formula-1-ben versenyezni. Egy másik nyilatkozatban rövid és hosszú távú terveibe is betekintést engedett.

„Az első valódi szabad pillanatom karácsony lesz, amit már izgatottan várok” – mondta Rosberg az AFP hírügynökségnek. Világbajnoki címe megnyerése óta szinte folyamatosan úton van, díjátadók és szponzori megjelenések követik egymást. „A feleségemmel és kislányommal töltöm majd Ibizán, felállítjuk a karácsonyfát és hagyományos pulykavacsorát eszünk. Azután elkezdek keresgélni olyan projektek után, melyekben használhatom a versengő tulajdonságaim, de ez várhat a jövő évig.”



„Tisztában vagyok vele, hogy az emberek többsége támogatja a döntésem. De mindig is lesznek olyanok, akik máshogy gondolkodnak” – tért ki a visszavonulás hírének fogadtatására. „Hihetetlen időszak volt, büszke vagyok rá, mert sikerült Lewist legyőznöm és világbajnokká válnom. De ez már a múlt, sikerrel jártam, most pedig más dolgokra koncentrálok. Például szeretnék több időt tölteni a családommal. Alaia, a kislányom csak másfél éves, ilyen is csak egyszer van.”

Ami a távolabbi terveket illeti, a világbajnok szeretné növelni a Rosberg család létszámát: „Remélem, hogy több gyermekem is lesz, nagyszerű dolog lenne – egy egész focicsapatnyit szeretnék! Viviant azonban kevésbé győzte meg az ötletem” – viccelődött.

Egy eddig titkolt vágyáról is beszélt: szívesen kipróbálná a színészi pályát. „Igazán szeretnék belekóstolni. Ismerek néhány német színészt, talán egy napon erre is sor kerül, ami csodálatos dolog lenne. Tapasztalatom is van benne, hiszen az F1-es versenyzők gyakran szerepelnek reklámfilmekben. Mondjuk akciófilmhősnek lenni… az nagyon boldoggá tenne!” – mondta Nico Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: