DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton temetés miatt hagyta ki a díjátadót

Vasárnap sokan furcsállták, hogy testvérével, Nicolas Hamiltonnal vetette át az Autosport Awards díjátadón kapott trófeáját a háromszoros világbajnok, ám a Mercedes pilótája nyomós okkal hagyta ki a rendezvényt.

Lewis Hamilton a hétvégén Finnországba utazott a McLaren egykori orvosának és fizioterapeutájának, Aki Hintsának a temetésére. Hintsa még Mika Hakkinen oldalán csatlakozott a wokingi alakulathoz, és azóta dolgozott együtt a csapat aktuális pilótáival, segítve mentális felkészülésüket. A nemrég, 58 éves korában rákban elhunyt szakember nagy elismerésnek örvendett a paddockban, és közeli kapcsolatot ápolt Hamiltonnal is, akivel 2004-ben találkoztak először, és a mclarenes évek során fontos lelki támasza volt a britnek. Barátságuk azt követően is kitartott, hogy Hamilton 2012 végén a Mercedeshez szerződött.

hamilton-hintsa (1)



„Nem is értem, miért a legjobb emberekkel történnek ilyen dolgok. Aki rengeteg embernek segített, és munkássága mindenkire nagy hatással volt, aki ismerte őt” - idézi Hamiltont a finn Iltalehti weboldal.

Hamiltont a 2016-os szezon legjobb brit pilótájaként tüntették ki az Autosport, de távollétében a világbajnok saját öccsét kérte meg, hogy vegye át helyette a díjat, amit összességében már ötödször, és zsinórban negyedik évben nyert meg. 

hamilton-hintsa (2)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: