DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Háború dúl Yvan Muller Facebook-oldalán

Egymásnak estek a magyar és a külföldi rajongók a visszavonuló francia túraautós profilján – az ok természetesen nem más, mint a tegnap esti szezonzáró utolsó köre, amikor Muller elengedte(?) Tiago Monteirót.

Nagyon nehéz dolgunk volt, hogy olyan magyar véleményeket szedjünk össze Yvan Muller Facebook-oldaláról, melyeket változtatás nélkül le tudunk közölni. Az indulatok a tetőfokára hágtak, Michelisz-szurkolók százai estek neki a francia négyszeres világbajnoknak, aki nagyon úgy tűnt, hogy elengedte maga mellett Tiago Monteirót a futam utolsó körében, ezzel megfosztva Michelisz Norbertet a magyar autósport történetének első világbajnoki dobogójától.

Szégyen, ahogy befejezted a karriered... Büszke lehetsz magadra

Ilyen és ehhez hasonló véleményekkel van tele jelenleg a visszavonuló pilóta közösségi oldala, ezek legnagyobb része nem nevezhető szalonképesnek. Van azonban néhány kidolgozottabb komment is, mint például az alábbi:

Michelisz Norbi ismét elképesztő emberi nagyságról tett tanúbizonyságot! A riportban annyit jegyez meg arról, hogy Yvan Müller miatt vesztette el a dobogó 3. fokát, hogy „örülök annak, hogy Tiago lett harmadik az egész éves sorozatban, de jövőre nem adom meg ennek az esélyét!” Igazi bajnoki nyilatkozat! A riport pikantériája, hogy utána Tiagót is megkérdezik és konkrétan elismerik(!), hogy Yvan Müller elengedte Tiagot, aki emiatt a „gesztus” miatt egy ponttal megelőzte Norbit és megkapta a bajnokság 3. helyét. Na innentől jött a blabla... ugyanis Tiago arról beszél, hogy így kerülték el az ütközést! LMFAO!!!

PS: SOHA nem fogok azzal egyetérteni, hogy versenyzők, akik genetikailag arra vannak kódolva, hogy nyerni akarjanak olyan utasítást kapjanak csapatfőnöktől, hogy engedjenek előre valakit,és ugyanígy azt sem fogom SOHA elfogadni, hogy valaki úgy döntsön, hogy elenged valakit és ezzel módosítsa a verseny valós végeredményét. Ez szembe megy minden sportszerűséggel, a WTCC céljaival, az egész verseny értelmével és ami a legfontosabb, NEM tiszteli a nézőt, aki szurkol valakinek, és aki fenntartja a versenyt érdeklődésével és támogatásával. Most komolyan! Utaztassunk körbe a világon 25 autót, 25 versenyzőt, 100 kamionnyi motyót egy komplett szervezőcsapatot, csináljunk 11x2 futamot, figyeljünk oda minden részletre, számoljuk a kilókat, küzdjünk, kockáztassunk, óvjunk, harcoljunk és a végén borítsuk fel a társasjáték bábuit és rendezzük át a dobogót tetszés szerint? Könyörgöm ez nem az óvoda, és nem egy „Kocog és kidob” játék!

Az, hogy ez Yvan Müller itteni 11 éves pályafutásának utolsó versenye volt, csak még szomorúbbá teszi ezt a történetet. Ha valaki, ő tudja, hogy mit jelentett ez az egy pont, amit elvett Norbitól. Ok. Life goes on! Michelisz szenzációs versenyző, és szenzációs ember, és hiszem, hogy lesz még világbajnok!

muller



Természetesen ellenvélemények is vannak portugál és francia részről, s bizony itt is egy részüket sikerült csak kulturáltan megfogalmazni. Nézzünk egy ilyet egy Monteiro-rajongótól: Egyértelmű, hogy Mullernek nem kellett volna elengednie Monteirót, mivel ez megöli a versenyszellemet, de a pályán kívül kijönnek (nem értem, miért, hiszen Muller sokszor kitolt vele), és mivel visszavonul, már nem érdekli az egész. Persze örülök, hogy Monteiro lett a harmadik, de nézzük csak meg Japánt: Monteiro arra kérte a csapatot, hogy Huff engedje el őt, Huff pedig nemet mondott, miközben Lopez mindent megtett, hogy segítse Mullert. A Citroen megtette, amit Monteiro csapattársai sosem tettek meg érte! És ne gyertek nekem itt a magyar fanatizmussal, mert én is szeretem Norbit, ő a második kedvencem Monteiro mögött, akinek honfitársamként úgy szurkolok, mint ti a tiéteknek. Ha válaszoltok, tegyétek civilizáltan, ha tudjátok, mi az...

Mások jóval komolyabban nekiestek a magyar rajongóknak: Az összes retardált Norbi-fanboynak (amúgy én bírom Norbit), nem Yvan miatt veszítette el a bajnoki harmadik helyet... Emlékeztek, idén mit tett az FIA a Hondával, amikor mindenkit kizártak? Fejezzétek be a rinyálást, mint a kisgyerekek... És ha amúgy néztétek az Over the Line adását (amit nyilván nem tettetek...), láthattátok, hogy Yvan hibázott, lecsúszott az ívről, s egyszerűen nem akart visszacsapni Monteirónak... akkor mi is van? Csecsemők... Gratulálok, Yvan, az egész karrieredhez, s ne hallgass, az ilyen kölykökre!

A Formula.hu szavazásán egyébként olvasóink elenyésző része, mindössze 2 százalékuk érezte úgy, hogy nem volt szándékos Muller megmozdulása, hét százalék úgy nyilatkozott, hogy nem is érdekli őket már az egész WTCC, míg a többiek szándékosnak minősítették a történteket – s egy nyolcad részük mondta azt, hogy ebben nincs semmi felháborító, ez benne van a versenyzésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: