DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A Ferrari lefújhatja karácsonyi buliját, mert nincs mit ünnepelniük

A maranellóiak évente megrendezik szokásos, karácsony előtti évösszegző eseményüket, de az F1-es csapattól származó információk szerint könnyen lehet, hogy ez idén elmarad majd.

Leo Turrini olasz blogger mindig egy lépéssel kollégái előtt jár, ha ferraris hírekről van szó, nincs ez másként a szezon végéhez közeledve sem. Történjen bármi a szezonban, a Ferrari mindig megrendezte szezonzáró karácsonyi összejövetelét, ahol összegzik a szezon eseményeit, reflektálnak az eredményekre, és adnak némi csámcsognivalót a sajtó munkatársainak. Turrini szerint könnyen lehet, hogy 2016-ban nem így lesz majd, azon egyszerű oknál fogva, hogy információi szerint ferraris ’barátai’ semmilyen ünnepelnivalót nem látnak az idei szezonban.



Az olasz úgy tudja, hogy Sergio Marchionne mindennapos vendég Maranellóban, így az is előfordulhat, hogy megváltoztatja véleményét, és mégis összehívja munkatársait decemberben. Az évadzárás nem csak a karácsonyi vacsora elmaradása miatt lehet különleges a Ferrari számára, ugyanis a szokásos, versenyautós felvonulásokkal és bemutatókkal tarkított Finali Mondiali eseményre ezúttal nem Olaszországban, hanem az Egyesült Államokban, azon belül is a Daytona International Speedwayen kerül majd sor.

Marchionnénak annyiban igaza van, hogy csapatának idén valóban nincs mit ünnepelnie: Kimi Raikkönen ausztriai harmadik helye óta egyetlen dobogós helyezést szereztek, még az Olasz Nagydíjon, Sebastian Vettel révén, annak ellenére, hogy a szezon első futamain több alkalommal még a győzelemre is volt esélyük. „Most Abu Dhabira fókuszálunk” - mondta a Ferraru csapatfőnöke. „Ez a szezon utolsó versenye, de mi soha nem adjuk fel, amíg nincs vége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: