DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Két hónapja beteg Frank Williams

Az utóbbi versenyeken nem lehetett látni a Williams istálló 74 éves főnökét: az F1-es csapat vezetősége Mexikóban árulta el, hogy tüdőgyulladás miatt kórházban kezelik.

Sem Sir Frank Williams, sem lánya, Claire Williams nem jelent meg a nagydíjakon a monzai verseny óta. A csapat egy másik fontos vezetője, Mike O’Driscoll ügyvezető igazgató árulta el Mexikóban: a Williams alapítója tüdőgyulladást kapott az Olasz Nagydíjon, és továbbra is ezzel kezelik.

„Frank a monzai versenyen betegedett meg. Miután annyi évtizeden át állandó tartozéka volt a paddocknak, furcsa, hogy nincsen velünk. Nehéz időszak van mögötte a kórházban, tüdőgyulladást kapott. Ebből gyógyul, lassú és biztos tempóban. Remélem, hogy rövidesen viszontlátjuk őt Grove-ban. Mindannyian tudjuk, mennyire elszánt” – idézi a motorsport.com O’Driscollt.

A Belga Nagydíjon készült fotó Frank Williamsről


A csapatfőnök-helyettes Claire Williams úgy döntött, apja mellett marad. A további fejleményektől függ, visszatér-e a november végi szezonzáróra Abu Dhabiba – ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vesz részt most is aktívan a csapat munkájában.

„Arra számítunk, hogy Claire visszatér azon a versenyen. Úgy döntött, közel akar maradni az otthonához, közel Frankhoz. A mai világban azonban mindenkitől csak egy telefonhívásnyi távolságra vagy, tartjuk a kapcsolatot egymással. Része mindennek, ami percről percre, nap mint nap történik. Reméljük, az év végén, Abu Dhabiban viszontlátjuk” – mondta O’Driscoll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: