DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Új Schumacher-múzeum nyílik 2017-ben

A hétszeres F1-es bajnok legenda személyes tárgyai és egykori versenyautói is megtalálhatóak lesznek abban az új és ingyenes múzeumban, mely 2017-ben nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Az Autosport információi szerint a német Motorworld keretében fog megnyílni az a múzeum a németországi Kölnben, ahol Michael Schumacher ereklyéit lehet majd megtekinteni 2017-től. A jelenleg is ápolói, valamint családja körében öntudatlanul fekvő hétszeres világbajnok gyűjteményét még soha nem mutatták meg teljesen a nyilvánosságnak, a rajongók számára pedig külön örömöt jelenthet, hogy a múzeumot ingyenesen látogathatják majd.



„Michael családjának régi vágya volt, hogy minden érdeklődő rajongó láthassa Michael gyűjteményét a jövőben, anélkül, hogy belépődíjat kellene fizetniük” - idézte az oldal Sabine Kehm-et, Schumacher menedzserét. „Ez lehetővé teszi számukra, hogy felidézzék, és ismét valóságossá tegyék a sok nagyszerű emléket. A hely közelsége Kerpenhez, és az ebből áradó, versenyzés iránti szenvedély volt a két legfőbb oka, hogy létrehoztuk ezt a megállapodást.

A gyűjteményben helyet fognak kapni régi gokartok és versenyautók, valamint természetesen Schumacher F1-es gépei is. Ennek fényében nem meglepő, hogy az a Benetton B194-es is ott lesz majd, amellyel a német 1994-ben világbajnoki címet szerzett, és amely 2013 óta a Motorworld tulajdonát képezi. Az autók mellett trófeákat, és más versenyzéssel kapcsolatos tárgyakat is kiállítanak majd a múzeumban. „Hatalmas dolog számunkra, hogy ily módon tiszteleghetünk Michael Schumacher eredményei előtt, és hogy ilyen közel hozhassuk őket a rajongókhoz” - tette hozzá Andreas Dunkel, a Motorworld alapítója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: