DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Raikkönenre panaszkodnak a finn lakosok

Kimi Raikkönent csendes személynek ismerhetjük, ám egy finn város lakói mégis amiatt elégedetlenkednek, mert F1-es világbajnokuk túl nagy zajt csapott saját versenypályájával.

A Ferrari pilótájának egyik kedvelt időtöltése a motokrosszozás, ami már több is, mint egyszerű hobbi, hiszen pár éve saját csapatot is alapított, s mint kiderült, saját versenypályával is rendelkezik a Finnország déli részén, szülővárosától, Espoótól nem messze található Kirkkonummiban.

Clipboard01



A motorkrossz-pályát egy erdős részen alakították ki, ám egy finn forrás, az Yle szerint felmerült annak gyanúja, hogy Raikkönen jogtalanul építtette azt meg, hiszen nem szerezte be hozzá a szükséges engedélyeket. Helyi illetékes szervek jelenleg ennek próbálnak utánajárni, miután több lakos is panaszkodott arra, hogy a pályán száguldó járművek elviselhetetlen zajt csapnak.

Az egyik elégedetlenkedő, Patrick Eriksson üdülőháza a közelben található - szerinte a pálya megépülése óta akkora a ricsaj, mintha tíz favágó dolgoznak a szomszédságban.

A városban a hírek szerint közvélemény-kutatást tartanak majd a környéken élő lakosok között az ügyről, noha Raikkönen ügynöke egyelőre nem kommentálta a sajtóban megjelenő híreket a vitás helyzettel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: