DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Gumball: Majdnem ugrott Coulthard jogsija

A csütörtökön Budapestre érkező flúgos futam egyik legnagyobb sztárja, az ex-F1-es David Coulthard kis híján nem juthatott el ide, miután Franciaországban száguldozásért lemeszelték a rendőrök.

A Dublin és Bukarest között ezen a héten megrendezett, s ma Magyarországra érkező ágyúgolyófutam, a Gumball 3000 mezőnyét vezető autóban kapcsolták le a francia autópályán David Coulthard egykori F1-es pilótát, illetve jelenlegi televíziós szakértőt, miután közel 50 kilométer per órával túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség képviselője így nyilatkozott a sajtónak:

„178 kilométer per órával száguldott, 48-cal túllépve a 130-as határt. Számos kamerát álltottunk fel, s három óra hossza alatt 46 sofőrt kaptunk gyorshajtáson ugyanazon a helyen, olyanok is voltak, akik közel 200 kilométer per órával mentek. Ezek a sebességek különösen veszélyesek, különösen az alacsony sportautók számára, mivel a teherautó-vezetők könnyen lehet, hogy észre sem veszik őket” – mondta, hozzátéve, hogy a flúgos futam 15, gyorshajtáson ért résztvevőjével „hosszan elbeszélgettek”.

David Coulthard végül megúszta helyszíni bírsággal a dolgot, körülbelül 50 ezer forintot kellett kifizetnie, de majdnem nagyon rosszul járt, hiszen ha 178 helyett 180-nal megy, akkor azonnal elveszik a jogosítványát.

dc_gumball



Az eset két szempontból is igen kellemetlen, egyrészt azért, mert a Gumball 3000-et rendszeresen kritizálják annak veszélyessége miatt – 2007-ben Macedóniában két nyugdíjast halálra gázolt egy résztvevő –, másfelől pedig azért, mert David Coulthard hazájában a közúti biztonságért folytatott kampány egyik vezető alakja...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: