DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1-esek is érintettek az óriási botrányban

Többek közt a bajnoki éllovas Nico Rosberg is érintett a „Panama Papers” nevű kiszivárogtatási botrányban egy korábbi versenyzőhöz és a Ferrari korábbi elnökéhez hasonlóan.

Német sajtóértesülések szerint a bajnoki éllovas Nico Rosberg neve is felmerült a „Panama Papers” nevű óriási nemzetközi botrányban: több mint 11 millió bizalmas dokumentum szivárgott ki a Mossack Fonseca nevű jogi cégtől, aminek következtében fény derült egy titkos offshore-hálózatra, melyet a gyanú szerint vagyonelrejtésre, adóelkerülésre és pénzmosásra használtak – a Financial Times beszámolója szerint.

rosberg_16_cs



A német NDR vetette fel, hogy több más ismert sportoló, így például a világ jelenlegi egyik legjobb focistája, Lionel Messi mellett Nico Rosberg neve is felmerült a botrányban – a beszámoló szerint ugyanis Rosberg F1-es szerződését a Mercedes valójában egy Ambitious Group Limited nevű, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett céggel kötötte meg. A szintén német ARD viszont azt is hangsúlyozta, hogy a dokumentumok semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatnak arra vonatkozólag, hogy akár Rosberg, akár a Mercedes bármi jogsértőt követtek volna el. A csapat nem kommentálta a hírt, míg a pilóta ügyvédje annyit mondott a francia L’Equipe-nek, hogy ez magánügy.

A kiszivárogtatási botránnyal kapcsolatban több más, az F1-hez kapcsolódó név is felmerült. Jarno Trulli így kommentálta a hírt: „Több cégem van világszerte, de mindegyik működése átlátható.” Luca di Montezemolót szintén megkérdezte az olasz sajtó, miért merült fel a neve a Mossack Fonsecával kapcsolatban. A Ferrari volt elnöke ennyit felelt: „Nem ismerem ezt a céget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: