DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Héder Barna Palik Lászlót is magával hozhatja?

A korábban az RTL Klub F1-es műsorait vezető Héder Barna lett az M4 új sportigazgatója - még az is megtörténhet, hogy korábbi munkatársát és barátját, Palik Lászlót is hazahívhatja a köztévéhez.

Héder Barna nagyon színes sportújságírói és műsorvezetői múlttal rendelkezik, F1-rajongói körökben leginkább onnan ismerik, hogy évekig ő volt az RTL Klub sportági műsorainak főszerkesztője. Feladatköre most felelősségteljes poszttal bővült, hiszen az MTVA a tavaly júliusban induló M4 csatorna sportigazgatójának jelölte meg, 2016. február 1-étől.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai azt bizonyították, hogy a hatékony és eredményes munkavégzés érdekében a tartalmi és menedzseri feladatokat ugyanannak a személynek célszerű ellátnia. Ezért az MTVA vezetése a sportigazgatói, valamint a sportfőszerkesztői feladatokat összevonja, és annak ellátásával Héder Barnát bízta meg 2016. február 1-vel” - áll az MTVA közleményében.



„Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy húsz év után újra a közmédiában dolgozhatom, ráadásul egy ilyen különleges időszakban térhetek vissza. Az m4 Sport az indulása óta elért sikereivel bizonyította, hogy nagy igény van egy hazai közszolgálati sportcsatornára” - mondta Héder, de könnyen lehet, hogy nemcsak a közvetítések kialakításával kedvezhet majd a hazai F1-es rajongóknak.

A Blikk felvetése szerint az új sportigazgató lehet a kulcs ahhoz, hogy Palik László visszatérjen a televíziózáshoz, akivel sokáig társműsorvezetőkként dolgoztak együtt, majd közösen az F1-es közvetítéseken, az RTL Klubnál. Héder Barna azonban tavaly júliusban az Origónak adott hosszabb nyilatkozatában kifejtette, hogy szinte alig beszélnek - a Forma-1-et illetően pedig már rég nem rendelkezik akkora tudással, mint annak idején.

„Régen sem rendelkeztem Palik technikai felkészültségével, de a háttérsztorikban ott voltam, én főképp azokat gyűjtöttem. Nagyon időigényes volt, de a Forma–1 már nem köt le, időm sincs rá” - mondta a közgazdászként végzett televíziós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: