DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mivel üti el szabadidejét Verstappen?

Hát szimulátorozással. És ezen nem a Toro Rosso F1-es szoftverét értjük, hanem az online simracing bajnokságokat, melyeken sok hasonló korú fiatallal mérheti össze magát.

Az online szimulátorozás és a valódi versenyzés közötti határvonal egyre kevésbé kivehetővé válik: nagyon sok pilótára a simracingnek köszönhetően figyeltek fel, legismertebb képviselőjük a GP3-ban és Le Mans-ban szereplő Jann Mardenborough, de így indult be Michelisz Norbert vagy Wéber Gábor pályafutása is. Néha pedig már bizonyított autóversenyzők döntenek úgy, szimulátorban is megmérettetik magukat a világ minden pontjáról összegyűlt ellenfelekkel: így határozott Max Verstappen, a Formula-1 17 éves versenyzője.



A brit Team Redline a világ egyik vezető szimulátoros versenycsapata, ők szerezték meg soraikba Max Verstappent. A csapat jelenleg az iRacing/Assetto Corsa és rFactor2 szimulátorokban ténykedik. „Élvezem a Formula-1-en kívüli simracinget” – nyilatkozta Verstappen az együttműködés kapcsán. „A Team Redline-nal a világ leggyorsabb szimulátoros versenyzőivel oszthatom meg a virtuális pályát, amely egy óriási teszt, és igazán nekem való.”

A Team Redline oldalát böngészve rájöhetünk, hogy korántsem Max Verstappen az első, nemzetközi porondon bizonyító versenyző, aki kevés szabadidejét online futamokkal tölti el. A csapat tagjai között szerepel a GP3-as Richie Stanaway, a WTCC-ből ismert Nick Catsburg, valamint a GT-versenyző Kevin van der Linde.

Már elkészült Verstappen virtuális autója is:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: